Város: Servalen - Earthdawn.hu

Város: Servalen

Írta:  Earthdawn Journal #2
  • Betűméret
Értékelés:
(2 szavazat)

Tartalom

Tarliman Joppos beszámolójából

Servalen kb. 7500 Névadóval rendelkező, a Pyros-tó partján fekvő nyüzsgő, balhés város. Lakosságának meghatározása meglehetősen nehéz, mivel nem végeznek adógyűjtést és a Perzselők szabadon változtatják a csapataik számát a városban. Servalenben a legtöbb Névadó átutazó, ork Perzselők, folyami hajók szabadságon lévő legénysége, megbízásra váró zsoldosok, dzsungelbeli expedíciókra készülő felfedezők, valamint kereskedők Urupából és Ardathából vagy messzebbről, hogy a helyi kereskedőkkel üzleteljenek.

Servalen kezdetben egy falu volt, aminek kormányzata nem érezte meg azt a népszerűséget, amelyet földrajzi helyzetük adott, és gyorsan túlnőtte önmagát. Az, hogy a Pyros-tó partján áll, jelentősen megnövelte a kereskedelmi forgalmat a városban, de nem olyan erősen, mint a biztonságosabb régiókban. Mivel egy veszélyes dzsungel mellett van a város (ami sok helyen bele is lóg) azt hitték, hogy kevesen fognak idejönni.

Ehelyett nagyon sokat csábított ide a veszélyes kalózok, a mérgező állatok, a dzsungel bennszülöttjei, és a várostól délre lévő Mennydörgés-hegység lakói közül. Ámde nem azokat a fajtákat, akiket a falusiak szerettek volna. Néhány évvel a falu alapítása után a kocsmák és a katonai boltok száma meghaladta az őslakosok által törvényesnek vélt mennyiséget. A rossz hírű elemek itt is felülkerekedtek, bár a helyzet nem olyan rossz, mint Kratasban.

 

Ha Shantaya szextánsának közepét Throálra állítod, és az U pontot Parlainth-re, akkor nézz át a Dálet ponton és kövesd Thystonius-t éjfélkor, akkor megtalálod Servalent. Throáltól 10 napnyira van lóval, gyalog 16 nap.


A város vázlata

Servalen a Dokkra, a Piacra, a Hajófenékre és a Dombra tagolódik. A farmok a városon kívül helyezkednek el, és a határvonal bizonytalan.

 


Előző 1/12 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.