Ithuriel Íjászboltja - Earthdawn.hu

Ithuriel Íjászboltja

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

"Nyugodtan nézz körbe. Kérdezz nyugodtan, mert nem hiszem, hogy a nagyját annak, amit itt látsz, azt korábban láttad már valahol. Néhányat én készítettem, néhányat úgy találtam, és a legtöbbnek érdekes története van. És ne nyúlj semmihez!

Nem, még ahhoz sem...megmondtam!"

-- Ithuriel Thionn, Elf Íjász, amint az áruit mutatja egy túlzottan kíváncsi érdeklődőnek.

 

Különleges nyílvesszök

Barsaive szerte, minden adeptus igyekszik mágikus felszereléssekkel fejleszteni a képességeit. Az Íjászok sem kivételek ez alól. A lentebb olvasható lista messze nem a teljes listája az Íjászok által használt nyílvesszőknek, mind a normál, mind a mágikus nyílvesszők esetében.

A lista két részre bomlik: az egyikben a szárak, a másikban a hegyek kerülnek leírásra. A játékosok, és a mesélő tetszés szerint kombinálhatja a nyílvesszők részeit egymással, hogy elérjék a kívánt hatást. Ezek után egy sokkal részletesebb leírás következik, a nyílvesszők gyártásának szabályairól valamint két igazán különleges tárgyról, a Szálmágikus Tegezről és Nyílvesszőkről. Az összes felsorolt nyílvessző természetesen elkészíthető számszeríjhoz is, kivéve, ha a leírás másként nem rendelkezik.(A továbbiakban, a nyílvessző egyben számszeríjakhoz használt vesszőt is jelenti, amennyiben a leírás mást nem mond. – a ford.) A nyílvesszők összes típusa létezik bármilyen fajta íjhoz, illetve számszeríjhoz, habár megtalálni a megfelelő típusút és méretűt, borzasztóan nehéz is lehet. A legtöbb Íjász maga készíti a nyílvesszőit.

A költségek a következőképpen vannak feltüntetve: „Vásárlás költsége/Elkészítés költsége”. A legtöbb esetben, az ár mint szorzó van feltüntetve, mellyel a normális ár szorzandó, feltételezve, hogy egy hegy vagy szár az egész nyílvessző - az alapkönyv, Lőfegyverek Ára táblázatban található – árának felébe kerül. Néhány esetben, az aktuális ár ezüstben van feltüntetve. Ezek az árak egy darabra értendőek, például egy hegyre vagy szárra.

Néhány hegy illetve szár befolyásolja a lőtávot is. A változások a következő formátumban vannak megadva: kis/közepes/nagy lőtáv. Például, +10/-10/-30 azt jelenti, hogy a kis lőtáv 10-zel növekedett, a közepes lőtáv 10-zel csökkent a nagy lőtáv pedig 30-cal lett kisebb. A változások minden esetben a legnagyobb távot érintik. Például, ha hosszúíjjal lövünk ki egy nyílvesszőt a fenti távolság módosítókkal (alapesetben a hosszúíj 2-40/41-100/101-220 lőtávokkal bír) a lőtávok a következőképpen alakulnak: 2-50/51-90/91-190. A hegyeknél és száraknál közölt módosítók összeadódnak.

 


Előző 1/8 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.