Fogadó: A Lusta Szem - Earthdawn.hu

Fogadó: A Lusta Szem

Írta:  Earthdawn Journal #4
  • Betűméret

Tartalom

A Lusta Szem a Csereváros egyik szegényebb szélén, mellékutcák és sikátorok sűrűjében áll. Ahogy a csapat tagjai elmennek a kocsma előtt, a testüket 5 ezüstért áruló lányok és drogokat ajánlgató utcakölykök környékezik meg őket. Ha a csapattagok egyedül és fegyvertelenül járnak a kocsma környékén, útonállók próbálják meg kirabolni őket.

Mielőtt belépnél A Lusta Szembe:
A barátságtalan, egyemeletes fa épületen jól látszik, hogy valaha jobb napokat is megélt. A deszkákat erősen megviselték az időjárás viszontagságai és a cégért is csak egy rozsdás lámpás világítja meg. A cégér egyszerű, egy félig csukott szemet ábrázol. Az épülethez közeli sikátorokban néhány alak lófrál, akik felnéznek, ha arra jár valaki és hátrább húzódnak az ablakokból kiszűrődő fényből, hogy tovább sugdolózzanak. Bentről rekedt nevetés hallatszik ki az utcára.

Ahogy belépsz a gyéren megvilágított terembe:
A kocsmában a döngölt padló felett a lámpásokból, a vendégek egzotikus pipáiból és a terem sarkaiban felállított füstölőtartókból kiáradó füst gomolyog, megnehezítve a látást. A vendégtér zsúfolásig van hordókból kialakított asztalokkal és durván megmunkált székekkel. Úgy tűnik a vendégkör főként Ork Perzselőkből, zsoldosokból és a legősibb foglalkozást űző férfiakból és nőkből tevődik össze. Láthatóan mindenki hord fegyvert egy ilyen helyen, sőt páran még bőrvértet, vagy akár keményített bőrvértet is magukra öltenek. Az asztaloknál a vendégek történetekkel, szkanderral vagy éppen a közelükben elhaladó felszolgálólányokkal szórakoztatják magukat. Páran felnéznek rád, amikor belépsz, de szinte azonnal vissza is térnek ahhoz, amit éppen csináltak. Az ajtó mellett álló két bőrvértes ork azonban szemmel tart, ahogy belépsz. A bárpult mögött, pedig egy sebhelyes arcú humán tölti és adja az italokat a felszolgálólányoknak, akik könnyű selymet vagy szúk bőrruhát viselnek. A sarokban pedig egy dobos veri az ütemet, amire egy falatnyi ruhát viselő táncos pörög-forog a tömeg a mulattatására, ahonnan folyamatosan rezek röppennek a táncos lány felé.

A kocsmában kapható sör (3 réz), jó minőségű sör (8 réz), Törpe sör (15 réz) és Villám (1 ezüst), ami egy nagyon erős égetett ital. (Minden egyes Villám után Szívósság próbát kell tenni 7-es célszám ellen. Sikertelenség esetén -1 módosítót kap a karakter minden Ügyesség vagy Észlelés alapú próbájára.) Az italok mellett természetesen egyszerű ételeket is felszolgálnak, mint például kenyér, sajt és gyümölcs (3 réz).

A Lusta Szem napnyugtakor nyit, amikor Tevis megérkezik. Kinyitja a kocsmát, beengedi a személyzetet, a kasszát (2d6 *10 ezüst kis címletekben) berakja a pult alá és várja a vendégeket.

A hely napkeltekor zár, amikor kihajítják az utolsó vendégeket is, és kitakarítanak. Dolguk végeztével a személyzet távozik, Tevis pedig bezárja a kasszát (már 3d10 *10 ezüst van benne kis címletekben) és elindul haza.

 


Előző 1/3 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.