Lángoló Éji Fény - Earthdawn.hu

Lángoló Éji Fény

Írta:  Ardanyan.de
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Élőhely: Általában kisebb erdők

Lelőhely: Barsaive északi része

 

Armatoth,a Trubadúr beszámolója Kratasba tett útjáról:

Éjszakára letáboroztunk a Vors tótól három napi járóföldre délre egy kis erdő szélén, és álmomból a Felderítőnk rázott fel. Az erdő felé mutatott ahol megláttam egy halvány fényt a fák között. Elég nagy távolságból látszott, becslésem szerint vagy 200 yardról. Fáradtan nyúltam a kardomért és felkerekedtem, hogy a csapatom védelme érdekében megvizsgáljam a dolgot.

Talán egy névadó, aki az erdőben kószál ilyen kései órán?

Sötét legendák jártak a fejemben miközben aggodalommal követtem barátomat az erdőbe. Óvatosan haladtunk beljebb a fák közé és megéreztem, hogy a fény, amit követünk nem Névadóktól származik. Látszólag véletlenszerűen mozgott ide-oda. Közelebb lopakodtunk és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy hatalmas két yard átmérőjű bogár repkedett fel és le. Ilyet ezelőtt még sosem láttam.

Nem voltak észrevehető szárnyai a repüléshez és nem ismertem olyan teremtményt, amihez hasonlíthattam volna. A Felderítő óvatosan megközelítette ezt az állati különlegességet, de mielőtt figyelmeztethettem volna a lehetséges veszélyekről a fény hirtelen kialudt és eltűnt az aljnövényzetben, ismét magunkra maradva a sötétben. Ekkor kezdtem el kiabálni 

 

A Lángoló Éji Fény nem ritka állat, bár nem sűrűn látható. Ez a hatalmas, repülő bogár Barsaive északi erdősségeiben él, és leginkább növényekkel, fakéreggel táplálkozik. Testének átmérője eléri a másfél-két métert is. A késő tavaszi párzási idény kivételével ezek az állatok nem agresszívak, és magányos életet élnek. A hímek és nőstények egyaránt halvány fényt bocsátanak ki, hogy a párjuknak imponáljanak és Ilyenkor könnyebben észlelhetők.

Ha az utazók fényt látnak kiszűrődni egy közeli erdőből és - ha van elegendő bátorságuk - kinyomozzák a forrását, akkor megpillanthatják. Néha a gyanútlan és kíváncsi kalandorok nem térnek vissza az erdőből, ilyenkor mindenféle pletyka és rémtörténet kezd el keringeni a fényjelenségekről.

A békésségük ellenére ezek az állatok csábító, ámbár veszélyes zsákmányt jelentenek. Kitinpáncéljukból kiváló pajzsok készülnek és fluoreszkáló testnedvük egy teljes évig képes táplálni egy fáklya lángját. A tudósok és varázslók nagyra becsülik mágikus tulajdonságaik miatt. Tapasztalt Vadmesterek képesek az eleven bogár mérgét is kinyerni.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.