Mundánok - Earthdawn.hu

Mundánok

Írta:  B'jados
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Csak minden huszadik névadó adeptus. Számtalan legenda és mese foglalkozik velük, de mi van a többiekkel? Nem csupán az adeptusoknak van joga kalandozni. Egy nagyon kis csoport tapasztalt kalandozó nem követi az Adeptusok Útját. Katona, íjász, művész, és még több ember kalandozik, mint gondolnád.

-- Nabe Kamyan, Utazó Tudós


Az élet egy nem adeptus számára jóval beszélyesebb. A mundánok nem képesek mágiát használni, ahogy az adeptusok teszik. Képzettségüket, szakértelmüket használva utazzák be Barsaive földjét, válnak végül katonává, zsoldossá, tudóssá vagy kereskedővé.

Az itt leírt irányelvek segítségével bármilyen nem adeptus készítésében segítenek. Mókás tud lenni, ha a játékosok mundánként indulnak, s később lépnek az Adeptusok Útjára. A Mesélő tud olyan nem játékos karaktert alkotni, aki intelligens, és kihívást jelenthet. Néhány nem adeptusnak akár Legenda Státusza is lehet.

Mundán Karakter Készítése

Mivel a képzettségek bárki számára tanulhatóak, gyakorlatilag nincs megszorítás, hogy milyen hivatást választ a karakter. Az egyetlen igen fontos dolog, az a Tulajdonságok. A harcosoknak keménynek és gyorsnak kell lenni, míg a művelt karakterektől elvárható, hogy szószólóként értelmes és körültekintő legyen.

1. Válassz hivatást!

Sok hivatás rendelkésre áll, egyszerű kézművestől a zsoldosig, a cikk további részében egy egész lista van javaslatokkal, s bátran add hozzá a sajátjaid is.

2. Válassz fajt!

Igazi megszorítások itt sincsenek, de a faj meghatározza a karakter hátterét, és faji képességeit. Kérlek vedd figyelembe, hogy a nem adeptus humánok nem rendelkeznek a Sokoldalúság tálentummal.

3. Tulajdonságpontok elosztása

Ahogy az egyes pontban említettük, a Tulajdonságok igen fontosak. Használd az alap elosztási rendszert, és ne feledkezz el a faji módosítókról sem!

4. Határozd meg a jellemvonásait!

Használd ugyanazt a módszert, mintha adeptust készítenél.

5. Képzettségek elosztása

Minden lejjebb felsorolt hivatásnál két részre vannak bontva a képzettségek: szükséges, és hasznos. A Játékos, aki mundánnal szeretne játszani, ajánlott, hogy mind a tíz Képzettséget elsajátítsa. Kérlek, vedd figyelembe, hogy a szükséges Képzettségeknek legalább egyes fokozatúnak kell lennie. A Mesélő, aki nem játékos karaktert szeretne alkotni, csak a szükséges Képzettségeket vegye fel, a többit akkor, ha egy jobban kidolgozott karaktert szeretne alkotni.

6.Szereld fel a karaktert!

A játékos karakterek szokás szerint 120 ezüsttel indulnak, a nem játékos karaktereknél a Mesélő dönti el.

7. További részletek

További részletek, mintha adeptust készítenél.

 


Előző 1/5 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.