greg - Earthdawn.hu
  1. Általános rendelkezések és elérhetőségek

Jelen tájékoztató az oldalt látogatók általunk gyűjtött személyes adataira vonatkozik.

A weboldal elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  1. A tájékoztató módosítása

Az alapítvány fenntartja a jogot a tájékoztató egyoldalú módosítására. A mindekori tájékoztatót a www.earthdawn.hu/gdpr címen találhatják meg.

  1. Kezelt adatok köre és adatkezelési céljaik

A felhasználó e-mail címe szükséges a regisztrációhoz és a bejelentkezéshez.

A regisztrációt igénylő szolgáltatások: fórum, és kiemelt tartalmak elérése.

 

Az adatkezelés szabályai:

a, ak.alapja: személyes hozzájárulás

b, adatok: név, ímélcím

c, visszavonásig/leiratkozásig

 

  1. Adatok tárolása

Az adatokat az earthdawn.hu saját adatbázisában tárolja, amelyeket a saját tárhelyén tárol. 

  1. Adattovábbítás

Harmadik félnek nem adunk ki információt.

  1.  A regisztrált felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogai

Az regisztrált felhasználók jogosult az adataihoz hozzáférni, tájékoztatást kérni, kérheti azok helyesbítését, törlését valamint az adatkezelés korlátozását. Megilleti az adathordozáshoz való jog.

Ezen jogaival a fent jelzett elérhetőségeken élhet. A weboldal maximum a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a résztvevőt a GDPR 15-22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről.

Amennyiben intézkedés nem történik, úgy egy hónapon belül tájékoztatni kell a résztvevőt az elmaradás okáról, valamint arról, hogy panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

A tájékoztatás díjmentes, amíg a kérelem nem megalapozatlan illetve rendszeresen ismétlődő, túlzó jellegű.

Budapest, 2018.november 1.

Szint: Tipus:

 

ÜGY:
 
  ERŐ:
 
  SZÍV:
 
ÉSZ:
 
  AKA:
 
  KAR:
 
 
Kezdemény:
 
Fizikai Védelem:
 
Támadások Száma:
 
Varázs Védelem:
 
Támadás:
 
Szociális Védelem:
 
Sebzés:
 
Páncél:
 
Varázslatok Száma:
 
Misztikus Páncél:
 
Varázslás:
 
Leütés:
 
  Felépülés Próba:
 
 
Max Karma:
 
Karma Fokozat:
 
 
Halálhatár:
 
Harci Mozgás:
 
Sebhatár:
 
Teljes Mozgás:
 
Ájuláshatár:
 
 
 
Hatalmak:
 
Jellem:
 

Szálak: 2+
Szövési Nehézség: 14 / 24
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: 1 nap (lásd leírás)
Hatás: Egy lángokból álló drakkart idéz meg
Varázslási Nehézség: 6

 

A varázslat egy hajót hoz létre lángokból, amely annyi utazót képes befogadni, ahány szálból áll. Az Elementalistának nagy tüzet kell rakni, legalább egy nagyobb tábortűz méretűt, ahhoz, hogy elmondja a varázslatot. Miután az utolsó szálat is megszőtte, Varázslás próbát kell tennie hatos célszám ellen. Ha sikerül, a lánghajó megjelenik.  Az utasoknak a hajó meleg, de nem veszélyes.  Kormányozni, és manőverezni úgy lehet, mint egy normál égi hajót.  
A statisztikáit lásd lejjebb.

A varázsló meg tudja hosszabbítani a hatóidőt egy évre és egy napra, vérmágia segítségével, egy pont állandó sérülésért minden beleszőtt szálért.  

Statisztikák:

 

Lánghajó

Sebesség: 4

Páncél: 4

Manőver: 5

Öklelés: 8

Tűzerő: nincs

Teherbírás: 0

 

 

Elhagyni: 17

Legénység: -

Kritikus: 7

Morál: 16

Megsemmisül: 28

Felépülés Próbák: 1

 

 

 

 

 

 


Landis Királyai, annak tudatában, hogy a Szenvedélyek áldását élvezhették, hatalmas templomokat és szentélyeket emeltek mind a tizenkettő tiszteletére.

A ködkígyók a Servos Dzsungel északi részén, főképp az Eidolontól délre fekvő erdőségben élnek. Hosszuk a példány korától függően 5-6 métertől akár 15 méterig is terjedhet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pletykák szerint ezek még mindig nem a kifejlett állatok. Beszélnek arról, hogy az igazán hatalmas ködkígyók a Servos-folyó forrásánál, egy rejtett költőhelyen élnek, amit a Nagy Fészeknek neveznek.

A K'Harro Aropagoi pályázatára íródott grimoár eredetileg egy részeges ork Elementalista tulajdona volt, mielőtt a throáli kocsmák közönsége köztulajdonná tette.

 

Terminológia

A következő növények leírásaiban néhány szakszó rendszeresen elő fog fordulni. Vedd figyelembe alaposan az Eljárás és Típus kategóriákat. Ezek eléggé drámailag hathatnak, különösen, ha harc közben használják. A példák és egyéb hasznos információk dőlt betűvel lesznek kiemelve.

Eljárás

Legtöbb alkalmazás egy harci kör alatt alkalmazható, mint a permetezés, belsőleg, tinktúra. Más eljárások, mint a füstölő, vagy a sebre illesztés, vagy borogatás több időt vesz igénybe: 10 - Karakter Ügyesség fokozatának köre. A hatás a következő körben fog érvényesülni minden esetben.

Típus

A növény hasznosítható része. A Mesélő opcionális szabályként ellenőrizheti, hogy harc közben megsérült-e a gyógyír. A bogyók, levelek, és szirmok különösen hajlamosak, hogy megrongálódjanak, hacsak nem védik gondosan. Legtöbb fű és ital beéri egy megfelelő fiolával is.

Gyakoriság

Az adott növény Gyakorisága. A Gyakoriság szintje, és a zárójelben szereplő módosító hozzáadásával kapjuk az alap nehézséget, hogy kapható-e egy adag gyógynövény vagy növény.
Az itt leírt módosítót add hozzá a kereskedő Alkudozás fokozatához (egy átlagos kereskedőnek négyes fokozatú Alkudozás képzettsége van, a hozzá tartozó Tulajdonság fokozata pedig ötös), hogy eldöntsd, hogy az adott tárgy elérhető e vagy nem.

- Csökkentsd a nehézséget eggyel (maximum hárommal), minden egyes napért, amiért a vásárló hajlandó várni az áruért

- Csökkentsd a nehézséget eggyel (maximum hárommal), minden +10% Árért, amit a vásárló hajlandó az áron felül megfizetni

Növeld a nehézséget eggyel minden adagért, amit az első után a vásárló meg akar venni.

Súly

Egy adag növény súlya, beleértve a tartályt is, fontban mérve. A fiola milyensége a Típustól függ.

Ár
Egy dózis ára, beleértve a tartóalkalmatosságot is. Throáli ezüstben mérve.
Természetesen ez csak alap, a Mesélő szituációtól és területtől függően módósíthatja.


 

Szokatlan Gyógynövények és Növények

Angyali Lélegzet
Eljárás: Permet
Típus: Szirom
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 40

Általában illóolaj, vagy parfüm formájában érhető el. Amikor az összetört szirmokból készült folyadékot ráfújják a viselő testére, az két órán keresztül +1 fokozatot kap a Karizma fokozatához. Szintén hasznos undorító szagok leplezésére (például ezzel illatosítani egy kis szövetdarabot, amit aztán az arc elé emelve bátran nekivághatunk egy csatornának vagy mocsárnak).
Jegyzet: Nem minden Névadóra működik. Ork Perzselők immunisak e növény hatására, sőt, előfordulhat, hogy ellenkező hatást vált ki.

- Sose vettem észre feltűnő szépségét, kedvesem. A parfüm, amit használ igazán figyelemre méltó.
A megjegyzés önkéntelenül csúszott ki a thérai nemes ajkai közül, majd lágyan megcsókolta a nő nyakát, vállait.

- Ne mondj köszönetet suttogta vissza. Sokkal több meglepetést tartogatok számodra.
Szorosan fogta a Basami Tőr nyelét, ahogy lassan készült a támadásra
.

Arnica
Eljárás: belsőleg
Típus: levél
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 10

Enyhíti a hideg, vagy fagyás okozta sérülést. +3 fokozatot ad a karakter következő Felépülés próbájához, amivel a fagy alapú sérülést gyógyul be. A karakternek legalább 5 pont ilyen típusú sérülésének kell lennie, hogy a növény hasznos legyen.

Macskafarok
Eljárás: füstölő
Típus: kúszónövény
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.5
Ár: 15

Fertőtlenítő hatása is van. Hozzáad három fokozatot a karakter Felépülés próbájához, amit füst, vagy fulladás okoz. Legalább öt pontnyi ilyen típusú sérülésnek kell lennie, hogy a füstölő igazán hasznos legyen. A füstölő főzött vagy égetett termésből készül, belégzés közben a felesleges füst vagy folyadék nyálka formájában távozik.

Fidfac
Eljárás: belsőleg
Típus: bogyó
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 50

Ezeket a bogyókat fogyasztva csökkentheted a fáradság hatását, és biztosítja a karakternek, hogy ne kapjon levonásokat az alváshiánytól. Egy adag alkalmas arra, hogy ellensúlyozza egy éjszakányi elveszett alvást. Minden további éjszaka az első után Akaraterő próbát követel a karaktertől, melynek nehézsége kétszer akkora, mint ahány éjszakát a karakter alvás nélkül töltött.
Amennyiben a próba nem sikerül, a karakter 24 órai mély alvásba esik, amiből nem lehet felébreszteni. Mindenesetre a karakter számára nem egészséges, ha gyakran él ezzel a bogyóval.
Megjegyzés: Szerencsétlen mellékhatás, hogy a karakter csak egy Felépülés próbát kap, mivel nem volt meg a nyolc órai alvás. A karma rituálé tálentumára is -1 fokozat levonást kap minden éjszaka után, amit alvás nélkül tölt.</p

Ragyogás
Eljárás: tinktúra
Típus: szirom
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 20

Orkokhoz és elfekhez hasonló éjszakai látást biztosít a karakternek tizenöt percen keresztül. Használata egy kifáradás pontba kerül.

Sólyomszem
Eljárás: tinktúra
Típus: szár
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 25

Javítja a karakter látását. +1 fokozatot ad a karakter Észlelés próbáihoz tizenöt percen keresztül. Ez arra is érvényes, ha az asztrál síkon néz körbe. Használata egy kifáradás pontba kerül.

Aggófű
Eljárás: belsőleg
Típus: gyökér
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 30

A gyökér rágása közben enyhe érzéstelenítőként hat. Csökkenti a Sebek által okozott levonásokat. Ez azt jelenti, hogy a levonások alapja a meglevő Sebek-1. A hatás négy órán keresztül tart.

Öltéslevél
Eljárás: ráhelyezés
Típus: levél
Gyakoriság: Szokatlan (+2)
Súly: 0.25
Ár: 25 (három adag)

Általában gyakran van rá szükség, ezért hármas adagokban árulják. A levél élei a húshoz tapadnak, így szüntetik meg a vérzést. Negyedóráig kell a seben tartani, s csak utána kezd hatni. Bármilyen tevékenység ezen idő alatt ismét felnyitja a sebet.


Ritka Gyógynövények és Növények

Bretna
Eljárás: borogatás
Típus: gyökér
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.5
Ár: 50

Segíti a véralvadást, majdnem azonnal megszünteti a vérzést, ha a Sebre helyezik. A karakter cselekedhet, nem indul meg a vérzés újra.

Tetem mag
Eljárás: borogatás
Típus: mag
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.5
Ár: 60

Bőrápoló hatású, nagyon hasznos kisebb nagyobb égési sérülések gyógyításához.(Begyógyít egy Sebet, amit égés, vagy tűz alapú támadás okozott), vagy alkalmas komoly mágikus hatások kezelésére, mint amilyet például a Hagymavér nevű varázslat okoz, ebben az esetben még egy Sebet begyógyít (két Sebet összesen).

Óriáspáfrány
Eljárás: belsőleg
Típus: gumó
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.25
Ár: 150

Rágás közben a gumók izgatószerként funkcionálnak, megnövelik a karakter testi képességeit és tálentumait +1 fokozattal tizenöt percen át. Használata egy kifáradás pontba kerül. Miután lejárt a hatóidő, a karakter négy órán keresztül egy fokozatnyi levonást szenved el minden képességére és tálentumára, amit használt. Rendszeres használata kipirult bőrszínt eredményez, mintha keringési problémáktól szenvedne.

Grunn Páfránya
Eljárás: Füstölő
Típus: szár
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.25
Ár: 90

Füstjét belélegezve a karakter gyorsabban tér magához idegkárosító hatásoktól, vagy például a Fájdalom (és hasonló) varázslat hatása alól. A füstök két órán keresztül védik az ilyen alapú sebzésektől a használóját, +3 fokozatot adva a karakter Akaraterejéhez, vagy a kapcsolodó tálentumához.

Hoag füve
Eljárás: belsőleg
Típus: bogyó
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.25
Ár: 80

Hasonló hatása van, mint az Aggófűnek, de nem minusz eggyel, hanem minusz hárommal csökkenti a levonást négy órán keresztül.

Tejgyom
Eljárás: borogatás
Típus: levél
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.5
Ár: 75

Izom és csontkötő hatása van, segít begyógyítani egy végtagsérülést (Sebet). (Kéz-, lábsérülést, de nem fejsérülést.)
Mindegyik borogatás egy ilyen hatást távolít el a karakterről.

Savanyú Sóska
Eljárás: belsőleg
Típus: szár
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.5
Ár: 110

Regenerálja azt a kárt, amit a rendkívüli Sebek okoztak a fejen, s megszünteti az agyrázkódás hatásait. Mindegyik alkalmazás egy ilyen hatást távolít el a karakterről.

Karóvirág
Eljárás: borogatás
Típus: level
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.25
Ár: 90
Ez a borogatás +5 fokozatot ad a karakter Felépülés próbájához a tűz által okozott sérülések ellen. A Sárkányláng ellen is hasznos, azt mondják..

Büdöske
Eljárás: belsőleg
Típus: gyökér
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.25
Ár: 125

Nagyon hatásos hashajtó, megöli a legtöbb természetes parazitát. +3  fokozat a Felépülés próbájához minden olyan sebzés ellen, amit paraziták okoztak. Szerencsétlen mellékhatása, hogy a bevétel utáni hat órában a karaktert hasmenés fogja gyötörni. (Innen a növény neve is.)

Fátyolrázó
Eljárás: tinktúra
Típus: szár
Gyakoriság: Ritka (+5)
Súly: 0.25
Ár: 50

Negyedórán keresztül asztrális látást biztosít a karakternek, a szélszerzetek faji képességéhez hasonlóan. Használata egy kifáradás pontba kerül.


Nagyon Ritka Növények és Gyógynövények

Genzin
Eljárás: tinktúra
Típus: szegfűszeg
Gyakoriság: nagyon ritka (+9)
Súly: 0.25
Ár: 500

Megőrzi a halott karakter testét egy fajta felfüggesztett sztázisban. A arc nyílásaiba, fülekbe, orrba, és torokba vezetett párlat megakadályozza, hogy a karakter Igaz Mintája megsemmisüljön és eltűnjön. Hat órán keresztül hat, ami remélhetőleg elég arra, hogy felélesszék a karaktert varázslattal, vagy egy Utolsó Esély itallal.
Újabb adaggal meg lehet hosszabbítani a hatást, egészen annyiszor, mint amekkora a karakter Akaraterő fokozata, különben a karakter végleg meghal.

 

Négy szerepjátékos sztereotípia, az Igazi Férfi, az Igazi Szerepjátékos, az Elmebeteg és a Tápos hogyan játszana Earthdawn-t.

 

Szálak: -
Szövési Nehézség: - / 14
Hatótáv: Önmaga
Hatóidő: Szint + 1 perc
Hatás: Lásd leírást
Varázslási Nehézség: 2 (lásd leírást)

 

Ez a varázslat megengedi az Illuzionistának, hogy egyszerű illúzórikus hatásokat  hozzon létre, mint egy kártyatrükk, vagy érmékkel játsszon az ujjain, amik szaporodnak, esetleg elővegyen valamit a néző füléből, stb. Ezzel a kis varázslattal egy karizmatikus varázsló érdekes hatásokat hozhat létre.

Az Illuzionistának a saját Varázsvédelme ellen kell Varázslás próbát tennie (amit természetesen 2-re csökkenthet). Ha valaki megérzi a csalást, és át szeretne látni rajta, sikeres Akaraterő próbát kell dobniuk hetes célszám ellen. A varázslat Szint + 1 percig tart, vagy amíg a varázsló meg nem szakítja.

Szálak: 1 + x
Szövési Nehézség: 7 / 14
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: Szint óra
Hatás: Akarat
Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

 

Amint az Elementalista nekiáll megszőni az első szálat köd üli meg a tájat. A köd egy kis csomóban összesűrűsödik, egy aprócska felhőt képez.
Az Elementalista percenként egy újabb szálat szőhet meg. A második szállal előkészíti az első utas helyét. Ezt addig ismételi, amíg mindenki el nem foglalja a helyét, minden szállal növelve a felhő méretét.


Az elsőn felül maximum Varázslás szintnyi plusz szál szőhető a varázslathoz. Szálanként egy személy ill. 200 kg szállítható, 200kg feletti személyek ill. plusz poggyász esetén további szálak lehetnek szükségesek, de ezeket is beleszámoljuk a max szintnyi korlátba.
A szekér érkezését sűrű köd és erős szélfúvás előzi meg. A szél és a köd a szekér távoztával elcsendesedik/eltűnik.

A Ködszekér sebessége maximum 150 méter körönként, harci mozgás a szekéren nem végezhető.
A szekér maximum Varázslás szint méter magasba emelkedhet, de rövidebb távon "ugorhat" is úgy, mintha a hatás fokozattal megegyező Hatalmas Ugrás fokozata lenne.

Csak nyílt terepen vagy kiépített úton haladhat, és semmiképp nem használható sűrű erdőben ill. hasonló terepen (max. lombkoronaszint felett, ha alacsony az erdő.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.