12+1 hivatalos, játszható faj - Earthdawn.hu
  • Betűméret

12+ 1 hivatalos, játszható faj

(az alapkönyves fajokon kívül)


Az alap nyolc fajt mindenki ismeri (ember, elf, törpe, szélszerzet, ork, troll, obszidiánember, t’skrang), de ennél jóval több játszható faj található az Earthdawn világában.

Vérelf


Nem száműzött elfet játszani Játékos Karakterként nehéz. Nemcsak az állandó fájdalom miatt, az egyedi szemlélet, és az abból fakadó problémák miatt. (Nem vérerdei csapatba nem ajánlom, vagy csak nagyon nagyon alapos indokkal.) 
De ha az egész csapat vérelf, az teljesen más szintű játékot biztosít. Bővebb információ: Vérerdő kiegészítő.


K’stulaami


Különleges t’skrangek, akik nem képesek beszélni, hanem sajátos, füttyögő hangot hallatva kommunikálnak. Ebből fakadóan a többi t’skrang némi előítélettel viseltetik irántuk, és az ezzel a különleges mutációval született kicsikről gondoskodnak, hogy k’stulaami közösségbe kerüljenek. A tojásból előbújva már látszik a különbség, ugyanis a k’stuláknak egy hártya található a kezükön és oldalakun, aminek segítségével magasabb helyekről képesek lesiklani.
Bővebb információ: Barsaive Népei 1.

 

 

Sápadtak


A sápadtak olyan t’skrangek, akik a Throál hegyei alatti barlangok mélyén élnek, a hegy alatt görgedező folyókban és azok mentén. Sosem ízlelték a napot, ezért nagyon rosszul viselik a nyílt tereket. A bőrük világos, néhányuknak halszerűen ezüstös. 
Információkat több kiegészítőben is találsz róluk, a Barsaive Népei1. részében, és a Throál kiegészítőben is lelhetsz néhány sort róluk.


Ember alfajok


Sok ember törzs már annyira egyedi kultúrával, szemlélettel rendelkezik, hogy ez a testfelépítésükön is látszik (tehát ember létükre faji módosítókat kapnak):
Kathanok, Dingannik, Vorstiak, Galeb-Klekek. 
Bővebb információt róluk a Barsaive Népei 1-ben találsz.

Sakálember


Nem kizárt, hogy messze Creanaból a Szenvedélyek Barsaive-re vetnek egy sakálembert. Ezek a harcias lények nagyon intelligensek, és a szájformájuk ellenére a sajátjukon kívül más Névadó nyelveit is képesek elsajítatni. 
A Thérai Birodalom kiegészítőben találhatod őket.

Jubruq


A Marac provinciából származó jubruq a nagyon ritka fél fajok egyike. Az anya minden esetben ember vagy ork nő, az apa pedig egy különleges, csak Maracban található entitás, a jinari. Az örökölt mágikus potenciál miatt szinte kivétel nélkül valamilyen varázslói diszciplínát követnek. Érdekesség, hogy minden jubruq férfi, és képtelenek az utódnemzésre. 
Szintén a Thérai Birodalom kiegészítőben találhatod őket.

 

Lomblény


Vasgótiában élő különleges faj. A Mélyerdőből származó levél lények tudnak beszélni, és képesek a mozgásra, mindazonáltal igen titokzatos, és ritka Névadók. 
Bővebbet róluk a Thérai Birodalom kiegészítőben találsz.

Ulk-ember

Az ulk-emberek csak a vasgótiai Mélyerdőben élnek. A külsejük és képességeik miatt a Névadók a Rémek teremtményeiknek hiszik őket. Aki ezekkel a bizarr teremtményekről többet szeretne tudni, szintén a Thérai Birodalom kiegészítőben talál több információt.

 

Gar


Ez az elf alfaj Cathay-ben található meg. Vadak, mint a trollok, és ugyanúgy megvan bennük az a fensőbbrendűség tudat. A becsület szintén alappillére az életüknek. A Cathay-Játékosok Könyve című kiegészítőben olvashatsz róluk.


Ki mao

A ki maok Cathay dzsungeleiben élnek, és testfelépítésük az elfekéhez hasonlatos, leszámítva azt a tényt, hogy macskaszemük van, fülük is macskás, és a bőrükön is a tigriscsíkok vannak. Ők magukat Árnyék Elfeknek nevezik. Szintén a Cathay: Játékosok Könyve a forrás.

 

Po na


A po nák emberek, majomszerű vonásokkal, és hosszú majomfarokkal. Békések, és kíváncsiak. Ami Barsaive-hez köti őket az az, hogy érdekes módon képesek követni a Faroktáncos diszciplínát.

Vihargyermek


A vihargyermekekről senki sem tudja, honnan jöttek. Csak Cathay-ben, nagyobb viharok után bukkannak rájuk, felnőttként, ruhátlanul. A sötét hajú, fehér bőrű vihargyermekek első pillanattól beszélik a nyelvet, és bár előfordul, hogy párt választanak, utódnemzésre a jubruqokhoz hasonlóan nem képesek.
Cathay: Játékosok Könyvében olvashatsz többet róluk.


+1

Ghareez


Théra szélszerzetekre gyakorolt hatása a ghareezekben manifesztálódik. Thérai szélszerzetek, akik jobban szeretik az árnyékot a fény helyett. A szélszerzetek az élethez való hozzáállásuk miatt nem választhatják a Szellemmágus diszciplínát, nem így a ghareezek. Komorságuk olykor kegyetlenségbe is átcsaphat. A legjobb thérai kínzómesterek kivétel nélkül a ghareezek közül kerülnek ki.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.