12+1 Kalandötlet - Earthdawn.hu
Írta: 
 • Betűméret
Értékelés:
(2 szavazat)

12+1 Kalandötlet

Megesik az emberrel hogy nincs ötlete mit meséljen a csapatnak, itt van 12+1 kaland mag ami ad néhány ötletet.

 1. Egy tudós, a könyvkukac fajtából szeretne rekonstruálni egy landisi szőnyeget (ami valójában egy grimoár), ehhez szükséges egy különleges és ritka növény. Ennek beszerzésével a csapatot bízza meg.
 2. Egy csapat egy felborult gyaloghintót talál, kint véres testek (lehetnek théraiak, vagy szektatagok, vagy egyszerű kalandozók), a hintóban pedig nem embernek készült hely, hanem leginkább egy bélelt doboz. Nem messze a helyszíntől még egy halott, mellette egy méter nagyságú tojás. A csapaton múlik, mit tesz vele, és a mesélőn, hogy mi bújik ki belőle..
 3. Egy régi thérai rom lehet, hogy kincset őriz. Viszont egy mágikus, félig intelligens őrzője a helynek még mindig életben van..
 4. A csapat egy faluba érkezve azt találja, hogy mágikus járvány ütötte fel a fejét. A helyi garlen kvesztor szerint ez egy átok, és van rá gyógyszer, egy bizonyos állatnak a mirigye..
 5. Egy elhagyott bányát találnak a játékos karakterek, amely bizony nem olyan elhagyott, mint amilyennek elsőnek tűnik..
 6. A csapat Elementalistájától, Sámánjától, vagy Szellemmágusától segítséget kér egy elementál vagy szellem, mert egy másik varázshasználó csúnyán kihasználja és kéri, hogy tegyen igazságot.
 7. A csapat Szellemmágusának a fülébe jut, hogy van egy olyan növény, amely a halott Névadók szellemének Mintájának egy egy darabját megfogja, és tudja, hogy egészen sokféleképpen hasznosíthatja.. Igen ám, de az a növény olyan helyen terem főleg, ahol sok ember halt meg, és azokat a helyeket, nemcsak ezek a növények szeretik..
 8. Egy vándorló Trubadúr meg szeretné szerezni az egyik t'skrang étterem desszertjének a receptjét, ebben kéri a karakterek segítségét.
 9. Az egyik ételben, amit a karakterek a hosszú útra vettek a faluban, vagy a fogadóban reggel, egy segélykérő üzenet van belesütve.
 10. A játékos karakterek után nyomoz egy másik adeptuscsapat. Hosszas paranoia, és egymás kerülgetése után derül ki az ok: ők azért lettek felbérelve, hogy felkutassák a megbízó rég elveszett rokonát, akinek kilétét az egyik csapattagban vélték felfedezni..
 11. Találnak egy helyet, ami tökéletes pihenőhelynek tűnik, éjszaka viszont ellepik a csapat erejének megfelelő élőholtak. Persze vannak ráutaló jelek, például alkonyat előtt kicsivel elhallgatnak az állatok, megváltozik az asztrál.. aztán reggelre minden kitisztul..
 12. A karakterek találnak egy csapdába esett Rémet. Túl erős, hogy megöljék, és a közelben nincs segítség, viszont a csapda gyengül.. vajon elég találékonyak a karakterek, hogy megöljék a Rémet?

    +1  Egy varázsló azzal fordul a csapathoz, hogy megtalálta az egyik Csapás alatt megváltozott faj gyógymódját. A csapatnak nincs más dolga, mint elhozni élve egy példányt - csapat erősségétől függően átváltozott, mantikór, vagy bármilyen más félintelligens állat lehet. 

 

Comments 

#1 Deme Szilárd 2017-06-26 21:22
A 8-as kimondottan tetszik. Egy jó mesélővel mókás lehet. a 10-es egyáltalán nem bejövős.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.