Interjú Jim Nelsonnal - Earthdawn.hu

Interjú Jim Nelsonnal

Írta: 
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Hatalmas köszönet, hogy lehetőséget adtál erre az interjúra!

Az interjú magyarra fordítva fog megjelenni az oldalunkon a K'harro Aropagoi-on, ami egy magyar nyelvű Earthdawn rajongói oldal. Ismered Magyarországot?

Hallottam már az országról, de még soha nem állt módomban, hogy meglátogathassam.

Beszélnél pár szóban magadról és a munkádról?

Jim Nelson_4Szeretem a zenét, olvasni, moziba járni, és az állatokat. Van egy másfél éves Kuma nevű macskám.

Már kisfiú koromtól érdeklődtem a műveszetek iránt. A korai rajongásom főleg a képregényekre fókuszált, de ahogy felnőttem kitágult az érdeklődési köröm másfajta művészetek, főképp a festészet felé. Ennek a művészeti ágnak a szeretete a fantasy és science fiction képeken túlra is kiterjed. Imádok mindenféle festményt, a reneszánsz nagy mestereitől a 20. század olyan absztrakt műveket alkotó művészeiig, mint Max Ernst és Paul Klee.

Végeztél-e valamilyen iskolát, vagy saját magadtól tanultál rajzolni?

Az Észak-Illinoisi Egyetemen 4 évig jártam művészet szakra, és rajz szakon végeztem a főiskolán.

Van kedvenc művészed? Ki volt a legnagyobb hatással rád?

Nem mondhatom, hogy lenne egyetlen legkedvencebb művészem. Sok-sok kedvencem van! Rám a legnagyobb hatással Jack Kirby és Wally Wood képregényrajzolók, és a korai 20. századi illusztrátorok, mint Rockwell Kent, Arthur Rackham és N.C. Wyeth, valamint Zdzislaw Beksinski lengyel festő voltak. Természetesen tanultam a fantasy és science fiction alkotóktól is, mint Micheal Whelan, Frank Frazetta és Paul Bonner.

De a listát még hosszan sorolhatnám. Rajongok a művészetért, és következésképp nagyon sok olyan művész van, akinek csodálom az alkotásait.


Előző 1/3 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.