Vihar Szellem - Earthdawn.hu

Vihar Szellem

Írta:  Earthdawn Journal #5
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Ezt a leírást igazából a Mágikus Tanulmányok gyűjteményébe kellett volna elhelyezni. Van is egy másolatom ebből a célból. Ám mivel a bejegyzés egy egyedi entitást ír le, ami kézzelfogható veszélyt jelent az utazókra, ezért az eredeti példányt a mi gyűjteményünkben helyezem el.
                                 - Kylara B'Tenn, főadminisztrátor, Állatvilág Terem, Feljegyzések Csarnoka

Gondoskodj róla, hogy Karon Foll is kapjon egy másolatot. Biztos vagyok benne, hogy neki is van mit hozzáfűznie.
                                                                                                                                            - Merrox

Habár tudásom legjava elsősorban a szilárd testtel rendelkező, lélegző, táplálkozó és szaporodó lényekhez kötődik, nomeg növényekhez és más élőlényekhez, a szükség úgy hozta, hogy életem során tapasztalatot szereztem néhány fizikai testtel nem rendelkező lényről illetve Rémről is.
Ahogy azt Vasdenjas is írta legutóbbi munkájában: "Amiről az utazó nem tud, az attól még ugyanolyan könnyen meg is ölheti." Ez a sajátos Rém természetéből adódóan váratlanul támad, és könnyedén lehet az elővigyázatlan kalandozók végzete.

Bár Barsaive éghajlata, néhány kivételtől eltekintve (bővebben lásd az Éghajlatról szóló írásomban), jellemzően nyugodt, ám a hegyekben erőteljes viharok is előfordulhatnak. Mint ahogy elő is fordulnak. A viharos erejű szelek, és a villámokkal és mennydörgéssel kísért felhőszakadások gyakran okoznak sziklaomlásokat a meredek lejtőkön. Az ilyen erőteljes időjárási jelenségek idején amúgy is nehéz az utazás, hát még ha az általam csak vihar szellemnek nevezett lény is jelen van, amitől a helyzet duplán veszélyessé válik.

A viharszellem nem tartozik egyetlenegy ismert Rém, vagy Rémteremtmény fajtájába sem, amit a Csapás előtt, vagy alatt katalogizáltak. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen nehéz észlelni a létezését, és milyen ritkán lehet vele találkozni, nem vagyok túlságosan meglepve, hogy eddig nem született feljegyzés róla. Az sem lepne meg ha kiderülne, hogy már más tudósok is próbálkoztak a megfigyelésével, csak nem élték túl a találkozást, hogy iktathassák feljegyzéseiket. Ez egy elképesztően veszélyes entitás. Ne hagyd hogy a tény, hogy fizikai testtel nem rendelkezik, abba a hitbe ringasson, hogy nem jelent fizikai veszedelmet. Valójában a nem-fizikai természete az egyik legerősebb tulajdonsága.

A vihar szellem a már eleve vészjósló kegyetlenségű hegyi viharok idején manifesztálódik. Amint megjelent, a vihart dühöngő erejűvé korbácsolja fel, olyan erejű szélrohamokkal, amik akár egy lovat is le tudnak dönteni a lábáról.

A jégeső úgy esik, mint a parittyából kilőtt kövek, behorpasztja a fémvérteket és sérülést okoz a védtelen testrészeken. A villámok félelmetes pontossággal csapódnak be. Az én - a Szenvedélyeknek hála - rövid incidensem során az egyik őr egy pillanatra megdermedt egy vakítón fehér villámtól. A szerencsétlen ork megfeszült, majd összekunkorodott, mint egy pók, amit tűzzel pörköltek meg, és a hátasa maradványaival összeolvadt holtteste lebukfencezett az ösvényről, le a sziklák közé.

Ebben rejlik a vihar szellem igazi veszélye. A dühöngő vihar közepén várható, hogy mindenki reakciója a félelem és a zavar lesz. A vihar szellem ezeket az érzéseket erősíti fel, és a félelemből tiszta, esztelen rettegés válik. A fojtogató pániktól a Névadók és hátasaik súlyos, gyakran végzetes hibákat követnek el, és lezuhanva a szakadékokban vagy a sziklás hegyoldalon lelik halálukat. Az egyik troll harcos annyira rettegett, hogy a szemem láttára támadott meg mindent és mindenkit, aki a pengéje útjába került. Legyilkolta a saját barátait, anélkül hogy észrevette volna, mit is tesz. Mikor a vihar, és az azt tápláló erő lecsillapodott, folytattuk utazásunkat, és egy másik karaván maradványaira bukkantunk, amik egy magas szikla tövében hevertek darabokra törve. Úgy látszik, a lovaik megbokrosodtak, és fejvesztett menekülésük közben levágtattak a szikláról, mielőtt lovasaik visszanyerhették volna az irányítást fölöttük, ha egyáltalán megkísérelték visszaszerezni azt.

Hatalmas mágikus erő kell, hogy megvédd magadat az ilyen szellemekkel szemben. Nekünk szerencsénk volt, mert velünk tartott egy magas körös Szellemmágus is, aki védővarázslatokkal képes volt csaknem az egész társaságot megvédeni, és egy Trubadúr, aki a lelket tartotta bennünk, és segített a gondolatainkat fókuszálni. Képességeink azonban így is csak a védekezésre voltak elegek, semmilyen módon nem tudtunk ártani a fizikai testtel nem rendelkező lénynek. Hallottam már meséket olyan adeptusokról, akik éterivé tudták tenni a fegyverüket, vagy képesek voltak átnyúlni a szellemek síkjára. Lehet, hogy az ehhez hasonló képességek hatásosnak bizonyulnának a szellem ellen. Az viszont biztos, hogy a Kardmesterünk sértéseit észre sem vette.

A Kristály Csúcsokban élő troll mootoknak van egy teremtéstörténetük egy szellemről, akit Mennydörgés Apónak hívnak. Azon töprengek, hogy lehet-e kapcsolat a teremtő szellemük és az általunk látott lény között? Ha lenne kapcsolat, akkor mindenképpen át kéne értékelnem a vihar szellem besorolását. Hatalmas sértés lenne ugyanis, ha egy Névadó ősök szellemére Rémként hivatkoznánk. Talán a viharszellem egy olyan Rémfertőzés eredménye, amely a troll mennydörgés-szellemeket rontotta meg. Nem könnyű ezekre a kérdésekre választ találni. 

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.