Szellemszél - Earthdawn.hu

Szellemszél

Írta:  Earthdawn Journal #1
  • Betűméret

Tartalom

Szellemszél úgy jöhet létre, ha sokan halnak meg egyszerre egy esemény által, legyen az földrengés, vulkánkitörés vagy sárkányláng. Ilyen eseménynél a kísérők, akik a lelkeket a szellemvilágba kísérik a túlterheltség miatt, néha elhagynak egy-egy lelket. Ha ez bekövetkezik, akkor ezek a lelkek soha nem tudnak eljutni a szellemvilágba és csapdába esnek a fizikai síkon. A lelkek a kísérőktől elhagyatva, vigaszt keresvén, egyetlen nagy entitássá olvadnak össze. A szellemszél elsősorban Rémek által megtizedelt kaerekben és településeken található meg. A szellemszél a megölt Névadók lelkét képes magába szippantani, így növelve meg saját hatalmát.

A szellemszél ereje a csapdába esett lelkek számától függ. Ha egy karakter 100 méternél nem messzebb hal meg a szellemszéltől, akkor az tesz egy Karizma próbát a Szociális Védelmére. Kiemelkedő vagy jobb siker esetén a távozó lelket a szellemszél csapdába ejti és beolvasztja magába, ezzel növelve az erejét. A másik oldalról nézve ez azt jelenti, hogy egy karakter megkísérelheti megbékíteni a lelkeket. Ehhez egy Karizma próbát kell tennie a szellemszél Szociális Védelme ellen (Szellemmágusoknak 2-vel kisebb), jó vagy jobb siker esetén a karakter sikeresen lenyugtatott egy lelket, ami távozik a szellemszélből, így csökkentve az erejét. A szellemszél általában 3-12 lélekből áll, ezek száma mutatja meg az erősségét, ami alapján az értékeket ki kell számolni. Olyan szél, ami 15 léleknél többől áll, rendkívül ritka. Egy legenda szól arról, hogy a Halál-tenger felett létezik egy szél, ami több mint 100 lélekből áll és 15 évenként végigsöpör a felszínen.

A szellemszél úgy támad, hogy a karaktert körülölelve gyötrelmes sikolyokkal és jajveszékeléssel árasztja el. A pszichikai sikolyok belülről szaggatják a karakter lelkét és megpróbálják különválasztani a testétől. Ehhez sikeres varázslás próbát kell tennie a Varázsvédelemre, siker esetén a Varázspáncél által csökkentett sebzést szenved el a karakter. A szellemszél egyszerre annyi karaktert képes megtámadni, ahányan a középponttól 2+Erősség méterre tartózkodnak. A szellemszél halványkék felhőnek néz ki, amiben névadó testek úsznak repedezett, elgyötört arccal.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.