Throáli Nemesi Kereskedő Házak - Earthdawn.hu

Throáli Nemesi Kereskedő Házak

Írta: 
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Az alábbi rövid összefoglalót még nagyon régen készítettem magamnak. Egyrészt van benne pár legenda és kalandmag, másrészt jó indulási pont akár karavános meséhez, akár kisebb intrikás kalandhoz is.

Chaozun Ház:
Öt leánytestvér a vezető, fegyverekre és páncélokra specializálódtak, Throál hadseregének is ők a főbb ellátói, de az ork perzselőket sem vetik meg. A mágikus fegyverek készítésében a Ház j'havimja bárki rendelkezésére állnak.

Garsun Ház
:
A legnagyobb és leggazdagabb kereskedőház. A Csapás alatt íródótt egy híres ballada, ami a "Garsun kereskedőre várva" címet viseli. Egy gyermek álmairól szól, aki arra vár, hogy egy nap megérkezik a Garsun karaván, teli játékokkal, egzotikus ételekkel. Szinte minden piacon van lerakatuk, a vezető Lomron a Tipikus Kereskedő őstípust képviseli.

Ludi Ház:
Ők Chorrolis kedvencei, rengeteg kvesztoruk van, akik mindig ügyködnek valamin, sőt, a legenda szerint a Ház vérvonalában csörgedezik a Szenvedély vére is, merthogy egy Huari nemesasszony és Chorrolis.. fogalmazzunk úgy, hogy jól érezték magukat együtt.
A karakterek Vambannal találkozhatnak, ő az, aki a külső ügyeket intézi, a felmerülő kérdésekre, vagy problémákra ő ad választ.

Mikul Ház:
"Bizalom az Alapítványban"
Nagyon jó hírnevű Ház, a tagok hosszútávon gondolkoznak, ügyelnek a megbízhatóságra. A vezető egy Curticia nevű középkorú hölgy, aki személyes barátja III. Valurus királynak, bár ellenzi annak rabszolgaellenes nézetét. Hisz abban, hogy Throál és Théra békésen elfér egymás mellett. A pletykák szerint Garlthikkal, a Félszeművel, és a théraiakkal is van szerződésük.

Pa'vas Ház:
Tipikusan a Csapás alatt felkapaszkodott Ház, a vezető Osbaldo. Házasságok útján akarnak némi nemesi vérvonalat, címet szerezni.

Ueraven Ház:
Ők azok, akik kereskedelmi monopóliumot építettek ki Ioposban Uhl Denairastas segítségével. Ugyanolyan fontosnak tartják a politikát, mint az üzletet. A jelenlegi vezető Selenda szinten III. Valurus barátja.

Byril'ah Ház:
A legkisebb Házak egyike. Luxuscikkekre vannak specializálódva, faragásokra, festményekre, és egyéb egzotikus cikkekre. Minden háztag több művészeti ágon is fellelhető, sőt akad köztük filozófus, diplomata, politikus is. A Tanács Szerződésében is benne volt annak idején a kezük, most is sokat fordítanak erre a tervezetre. A vezető Beracia remek ékszerész és hasonlóan jó üzletasszony.

Elcomi Ház:
Ők szintén a Csapás alatt küzdötték fel magukat , nagyon jó stratégák és reformerek. A vezető Tholon.

Neumani Ház:
Ez a Ház igen gyakran használ fel adeptusokat, sokszor nevelnek ki adeptusnak egy egy potenciális tagot, szeretik a kalandokat. Ők azok, akik a frissen felfedezett falvakkal szerződéseket kötnek. Grindó a vezető, aki Kardmester adeptus, és hű marad a diszciplínájához akkor is, ha üzletről van szó. Ő is jóban van Valurus királyjal, de Neden herceget nem kedveli.

Sarafica Ház:
Zendes, egy titokzatos fiatal nő a vezető, aki egyesek szerint félénk, mások szerint vészjósló, de abban mindnyájan egyetértenek, hogy a legfiatalabb a throáli történelemben, aki Házat vezet.

Yilwaz Ház:
A vezetők Umo és Pepara (ikrek). Urupával és Vivane-nel is kereskednek (igen, a thérai Vivane-nel), bár nagyon ellenzik a rabszolgaságot. A karavánjaik mindig különösen jól fegyverzettek, páncélozottak.

Meg kell említenem a különféle okok miatt kitiltott Házakat is, mint például a Heowrat, Erud, Pay'ar, Endour, Turlough.

Illetve nem szabad elfelejtkezni a kereskedőtársaságokról sem, amiről egy másik cikk fog szólni.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.