Kyrell - Earthdawn.hu

Kyrell

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret

Tartalom

A Servos Dzsungel leghalálosabb kígyóinak egyike. Ártalmatlan külseje ellenére mérge másodpercek alatt megölhet egy trollt. Maximális hossza nem nagyobb, mint fél méter, átmérője pedig körülbelül akkora, mint egy ember kisujja. Ez sok névadót késztet arra, hogy alábecsülje, mennyire halálos tud lenni. Jellegzetes piros mintája és a sárga, fekete csíkjai által kitűnik a füvek, sziklák közül, de a Servos virágzó növényei között könnyű nem észrevenni.

 Mint minden kígyó, imádja a sötét, nyirkos helyeket. Tojásokkal szaporodik, a nőstény óvja fészkét, gondolkodás nélkül lecsap bármire, ami ahhoz közeledik. A kis kyrellekek kifejlett méregzacskókkal születnek, ami képes megölni egy embert. A Servosban utazók, ha túl akarnak élni, fel kell venniük azt a szokást, hogy bottal fordítsák meg a sziklákat, kirázzák reggelente a ruháik, és belenézzenek a csizmájukba, mielőtt felveszik.

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.