Vuljecn - Earthdawn.hu

Vuljecn

Írta:  Earthdawn Journal #6
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

A Rémek okozta romlás különösen csúnya megnyilatkozása  a vuljecn. Aránylag kis madár, akkora, mint egy troll keze. A teste zömök és izmos, de áramvonalas, aminek következtében fantasztikus sebességet ér el zuhanórepülésben. A Servos-dzsungelben és a Ködök mocsarának hűvösebb régióiban honos, bár azok a hajósok is jelentették, akik a Kígyó-folyó déli és nyugati körzeteit róják. A Csapás előtt valószínűleg magevő volt, csőrét arra használta, hogy feltörje a magvak és diók kemény héját. Most azonban sokkal veszélyesebb célokat szolgál.

 A vuljecn kedvet kapott a húsra, különösen a Névadók húsa vonzza. Ez biztosan egy Rém műve lehet, mert egy közönséges állat nem zsákmányolna túlnyomóan Névadókat. Világosbarna tollazatával és sötétebb barna szárnyhegyeivel a madár tökéletesen beolvad a lombkoronába, miközben rendkívül éles látásával kutat élelem után.

 Amikor észrevesz egy Névadót, vagy bármilyen nagy melegvérű vadállatot (ha nem lennének Névadók a környéken), a madár elrugaszkodik, szárnyait szorosan az oldalához csapja, és rázuhan a zsákmányára.  Zuhanás közben bámulatos sebességre gyorsul, nyílként használva hosszú, kihegyezett csőrét, hogy felnyársalja zsákmányát.

Sokszor a szemet célozza meg, amivel félelmetesen nagy kárt tud tenni áldozatában, a szemén keresztül az agyába hatolva akár azonnali halált is okozhat.

 Mivel nincs jellegzetes hangja, nyugodtan és csöndben figyeli a zsákmányát, így támadás előtt nehéz észrevenni. Szerencsére nem mindig jár sikerrel, nagyobb irányváltoztatásra zuhanás alatt már nem képes. Ha az áldozat a támadás előtt hirtelen oldalirányba mozdul, a madár rendszerint elhibázza. Ezen felül, ha nem sikerül az első rácsapással megölnie áldozatát, igencsak sebezhetővé válik egy mancs vagy penge által.

E fajt akkor fedeztem fel, amikor felfigyeltem rá, hogy a velem levő cathan idegenvezető furcsa léptekkel halad, gyakran jobb, vagy bal oldalára dőlve.  Kérdésemre kifejtette, hogy így kerülik el a vuljecn támadását. Az utazó csoportok mellé is őröket rendelnek, hogy figyelmeztessék őket, ha bármi megindulna a fák csúcsa felől.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.