Fogadó: Az Oázis - Earthdawn.hu

Fogadó: Az Oázis

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Kevés Csapás előtti város maradt meg olyan pompában, mint Travar. Miközben a város pazar látnivalóit szemléled és a város zaját élvezed, átverekedve magadat a bazáron, hirtelen egy fehér, egyszintes kőépület előtt találod magad. Az épületen lógó cégér egy apró tavat és azt körülölelő néhány pálmafát ábrázol. A kép alatt törpe és emberi nyelven csak ennyi áll:”Az Oázis”.

Miután kikötötted a lovadat az Oázis vendégei számára fenntartott helyre, beléphetsz a könnyű tunikát, bőszárú nadrágot és az övén íves kardot hordó férfi mellett. A közösségi terem világos és szellős, a nagy belmagasságot a szarufáról és a gerendákról lelógó selymek ellensúlyozzák. Az alacsony és párnákkal övezett asztalok közül csak néhány foglalt. Egy könnyű selyembe öltözött fiatal lány asztaltól asztalig járva szolgálja fel az ételeket, italokat, s közben nevetve flörtöl a vendégekkel. Mindeközben a távolabbi sarokban, egy dobosból, egy furulyásból és egy valamilyen húros hangszeren játszó emberből álló trió szolgáltatja a zenét.

Ahogy tovább nézelődsz, feltűnik, hogy az egész hátsó fal a szabad égre nyílik. Kívül a pálmafák árnyékában további, székekkel és padokkal körülvett asztalokat látsz, melyeknél a vendégek iszogatnak és mellé sajtokat, gyümölcsöket és kenyeret esznek.

Ahogy tovább fordulsz, meglátod a hatalmas, elefántcsonttal szegélyezett fából faragott bárpultot, ami mögül csillogó szemekkel, integetve üdvözöl egy törpe: „Üdvözöllek, fáradt utazó. Csekélységem mit tehet érted?”

Az Oázis egy döntően kereskedők által látogatott fogadó, ahol három különböző menüből választhat a vendég. Az egyszerű 3 rézbe kerül és sajtból, gyümölcsből és kenyérből áll. Az átlagos szárított húsból, sajtból, gyümölcsből, kenyérből és egy korsó sörből áll. Az ára 1 ezüst. A jó minőségű menü sültekből, zöldségekből, levesből, 3 féle kenyérből, kétféle sajtból és egy pohár jó minőségű sörből áll, de ezért már 3 ezüstöt is elkérnek. A bárban kapható sör (5 réz), jó minőségű sör (1 ezüst), Törpe sör (2 ezüst) és természetesen palackozott bor is (3-tól egészen 10 ezüstig).

A fogadó természetesen szállást is biztosít. Az utazó alhat a közösségi teremben, vagy kint a pálmafák alatt (1 ezüst), de kivehet egy külön szobát is utazóládával, szekrénnyel és egy legalább 3 személy számára is kényelmes ággyal (3 ezüst). A külön fürdővel is rendelkező szoba ára 5 ezüst. A szobák jól zárhatóak (a zárak feltörésének a célszáma 7-es vagy nagyobb).

Ahogy reggel világosodik, Abu Navar és a felesége, Annora felkelnek, nekilátnak a napi előkészületeknek és kinyitják a fogadót is. Délelőtt, amíg a déli és esti fogások el nem készülnek, a vendégeknek csak egyszerű ételeket szolgálnak fel. A közösségi teremben Evert ezidőtájt kezdi el felébresztgetni az ott alvó vendégeket.

A délután folyamán megérkeznek a felszolgáló lányok és a zenészek egy része is, mert ebben az időben van általában az első nagy roham, amikor a bazár vásárlói és a környező üzletek tulajdonosai jönnek elfogyasztani egy könnyű, egyszerű ételekből álló ebédet. Körülbelül ilyenkor érkezik meg a két szobalány, Binah és Jovana is, akik nekilátnak kitakarítani a szobákat.

A napközbeni nagy roham után, a pincérnők rendbe szedik a közösségi termet, és a konyhában is nekilát a személyzet a vacsora elkészítésének. A zenészek ilyenkor kapnak egy kis pihenőt, amit vásárolgatással vagy sétával töltenek, de alkalmanként kiülnek valamelyik utcasarokra, vagy szökőkút közelébe, hogy a tömeget szórakoztassák, és némi aprópénzzel kiegészítsék keresetüket.

Késő délután, amikorra a vacsora is elkészül, visszatérnek a zenészek, megérkezik a többi pincérnő, és a szobalányok dolguk végeztével hazamennek. Az Oázis egy igazán kellemes éjszakai színfolt, finom ételekkel, italokkal, jó zenével és ügyes táncosokkal. Általában egy-két asztalnál mindig folyik valamilyen szerencsejáték és mindig mindenki jól érzi magát.

A kocsma éjfél körül lassan bezár, ekkor felhívják a vendégek figyelmét, hogy a bár is lassan zár. Azokat a vendégeket, akik nem maradnak, éjszakára szépen kitessékelik, majd az ajtót belülről eltorlaszolják. A kocsma kitakarításában a felszolgáló lányokat is beleértve mindenki segít, így dolguk végeztével a záráshoz képest általában egy órán belül a személyzet hazaindul. Miután a személyzet végzett a vendégek egy része a közösségi teremben, míg mások szobáikban térnek nyugovóra.


Előző 1/5 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.