Elszakított Béklyók - Earthdawn.hu

Elszakított Béklyók

Írta:  Allen Varney
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

A törpe történelemkönyvekben láthatni, hogy szeretnénk a tudásnak egy olyan robosztus forrását alkotni, mely majd a köveket is túléli. Sokan a Teremtés történetünket tartják a legfontosabb forrásnak. Amíg ezek a szavak megmaradnak, addig a törpék is megmaradnak. Ezek azok a szavak.  

 

A kezdetben volt az Elme, és semmi nem volt még felfogható, mert nem volt mit felfogni. A természet ereje a káoszra szállt és megszületett az Elme első Gondolata, akit Bölcsességnek hívtak.  

Elmétől és Gondolattól származott az összes Szenvedély. Elme és Gondolatának kölcsönhatásából született minden Mágia. Mágiák léptek be a görbék fényes világába és költöztek oda, Bölcsesség vezetésével. Bölcsesség átadta gyermekeinek vágyait, hogy Nevet adjon és Tudást szerezzen, így gyermekei Névadókként lettek ismertek. Más Mágiák a szögletes vonalak sötétségébe vonultak, de Bölcsesség nélkül Rémekké váltak. A Rémek arra vágytak, hogy saját őrült világukat és a fényes világot is uralják, ígya Föld eleméből szolganépet alkottak maguknak. 

Ebből a népből származott Throldol is, aki magában hordozta a Mágia egy kis szikráját. Throldol lerázta bilincseit és fellázította a rabszolgákat. Így a Rémek elvesztették első erősségüket  fényes birodalom felett egy teljes körforgásig, a valaha pedig  szolgaként tartott nép kivándorolt a Föld mélyéből.  

A Névadók ezt a fajt Törpéknek nevezték el, és Bölcsesség gyermekeinek fogadta őket. Titokban ezt mondta nekik: “Hamarosan rejtőznöm kell, mert időm leteltét az Elme Küldetése jelzi. A világot majd a gyermekeim, a Szenvedélyek fogják uralni.”  

“Nektek különleges végzetetek van, fogadott gyermekeim. A szolgaság iránti gyűlöletetek majd jó szolgálatot tesz a világnak, amikor a Rémek újabb támadásra lendülnek, mert ahol rabszolgaság létezik a világban, ott a Rémek győzedelmeskedtek. Legyetek éberek és erősek, még a halál után is, gyermekeim, és egyszer újra találkozunk.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.