Dívamadár - Earthdawn.hu

Dívamadár

Írta:  Earthdawn Journal #2
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom


Evanten Farseeker megszakította munkáját, a különböző fák katalogizálását, és egy jelentést küldött egy állatról, amelyet igazából nem tudtam sehova sem besorolni. Besorolhatnám a Fenyegetés az Életre ágazat, Veszélyek, Kisebb, Ritkaságok vagy valami hasonló címszó alá?

-- Kylara B'Tenn, Senior Tisztviselő, Állatvilág Terme, Feljegyzések Csarnoka

Sorold be a Különleges, Veszélyes állatok közé és ezzel más dolgod nem is lesz vele.
-- Merrox, Mester, Feljegyzések Csarnoka

Általában igaz, hogy a nagyobb dolgok kisebb részletekben érkeznek. Például, egy Szélszerzet származás éneke egy hatalmas ballada a népem hősi sagáihoz képest. Egy borzasztó rém, a Kristályentitás is képes hatalmas pusztítást okozni, holott fizikai méretei nem nagyobbak, mint egy kisebb láda. Ezen a mai reggelen hallottam először valami mérhetetlenül nagy dolgot kialakulni valami igazán kicsiny valamiből. A bennszülöttekkel még mindig csak kézjelekkel tudok kommunikálni, mert annyira cseng még a fülem.

A madár, amiről beszélek, leavy'g'deeva vagy a "Reggel nagy dala" néven ismert. Én dívamadárnak neveztem el, mert olyan hangos, mint egy igazán képzett énekes a hangversenyteremben. Lehet, hogy a neve fizikailag kevésbé illik rá, de ami a fizikai méretéből hiányzik, azt bőven pótolja a hangjával.
Testhossza, csak mintegy 2/3-ad elf arasznyi, tollazata döntően középbarna, fejét ragyogó piros tollak díszítik, szárnyát fűzöld tollak tarkítják, faroktollai sötétbarnák. Amikor mozdulatlan, könnyen beleolvad a növényzetbe, mintha egy levélcsomó lenne, virággal, egy rövid ágon. Élénkpiros csőre hosszú, vége kampós, mely elárulja igazi voltát, hogy egy ragadozó madárral van dolgunk. A díva

madár általában vadászik, de a friss dögöket is megeszi. Van egy egyedülálló módszere, hogy friss zsákmánnyal lássa el magát. Lényege hogy más ragadozók által elejtett állatokból lakmározik.

Kora reggel a dívamadár figyeli a növényevőállatokat, amelyek ébredés után elkezdenek élelmet keresni. A madár megjegyzi az összes környékbeli ragadozó helyét, és úgy helyezkedik, hogy a préda közte és ragadozó között legyen. Ezután olyan hangot hallat, melyet csak egy csapat égi rabló csata előtti előtti előkészületéhez tudok hasonlítani, mikor döngetik pajzsaikat és rikoltoznak, mialatt egy kőgálya bukfencezik lefelé a hegyről, összetörve az összes üveget a fedélzeten és feldühítve a raktérben lévő brithant.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.