Abjer Szörnyetege - Earthdawn.hu

Abjer Szörnyetege

Írta:  Scott Rick
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

A szörnyet egy ork, Zárvégzet Abjer után nevezték el. Kezdetben azt hitték az ork Tolvaj halálát okozó lényről, hogy egy Rém, de a további vizsgálatok megcáfolták ezt. Hosszú évekig nem került elő újabb példány a szörnyből, amíg néhány Shosarából érkező adeptusnak nem sikerült élve elfogni egyet a fajból, ami az északról érkezettek történetei szerint máig is él azon a földön.

 

Abjer Szörnyetege egy hatalmas, kutyaszerű lény kicsiny szemekkel, és hosszú agyarakkal. A homlokából két girbegurba szarv emelkedik ki, ami épphogy csak hosszabb a hátából meredező tüskéknél. A mellső végtagjain levő karmok meglehetősen élesek, hosszú, lapos farkát általában a hátsója köré tekeri.

 

Bundájuk jellemzően homokszínű, olykor foltok vagy pettyek tarkítják, bár előfordult már egy teljesen szőrtelen alfaj is. Külsejüktől függetlenül,mindenesetben valamiféle kincset őriztek. Ezért is gondolja sok tudós, hogy vonzódnak a csillogó fémekhez, mint például az érmék, páncélok, fegyverek, vagy drágakövek.

 

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.