Hippogriff - Earthdawn.hu

Hippogriff

Írta:  Scott Rick
  • Betűméret
Értékelés:
(1 szavazat)

Tartalom

A Csapást követően évtizedekig csupán legendának tartották ennek a lénynek a létezését, aztán TH 1473-ban a Sárkány-hegység déli részén felfedezték egy kis csoportjukat. Jerrim Enod és Keltor Gracce throáli tudósok tanulmányozták oket. A hippogriffek félig ló, félig griff lények, mindkét fél legjobb tulajdonságait ötvözve.
Jerrim Enod tovább folytatta a tanulmányozást, miután a kollégája visszatért Throálba, de nem sikerült rájönnie, vajon szelídíthetők-e ezek a lények.
A hippogriffek hasonlóan kezdik életüket, mint kevésbé egyedi rokonaik, a lovak. Kinézetre azonban kissé nagyobbak, de a legnagyobb különbség a széles, madárszerű arcukban, kemény csőrükben, és izmos mellső lábaikban van.
Nyolc-tíz hónapos korukban a hippogriffek vállizmaikat kövekhez, fákhoz kezdik dörzsölni, hogy leszakítsák a bőrüket. Ez az időszak nagyjából 5 hétig tart, ez idő alatt a fiatal egyed mindent és mindenkit megtámad, aki a közelébe merészkedik. A csordába csak akkor mennek vissza, ha kinőtt a szárnykezdeményük.
A szárny kezdetben kicsi, és semmire sem jó, de idővel megnő, megerősödik, és egy napon repülésre alkalmassá válik.
Amikor egy hippogriff képessé válik a repülésre, a csorda többi tagja, de különösen az öregek segítenek neki a kezdeti nehézségek legyőzésében. Nagyjából négyéves korában a hippogriffek felnőtté válnak, és néhányuk elhagyja a csordát, de legtöbbjük a társaival marad. Az élettartamuk több mint 20 év.

A hippogriffek a lovak és griffek ritka keverékei. Képesek repülésre, mint a griffek, egyébként inkább a lovakra emlékeztetnek. A fiatal hippogriffek nem szívesen harcolnak, inkább menekülnek, és általában a csorda idős tagjai vigyáznak rájuk.
Miután kinő a szárnyuk és felnőnek, a hippogriffek mindenevővé válnak, de legtöbbjük inkább növényeken él, mivel nem olyan erősek, hogy harcoljanak más állatokkal. Ha mégis harcra kerül sor mellső végtagjaikat, és hegyes csőrüket használják.
Néhány hippogriffnek van farka, bár gyakran csak csökevényes. A farok hím és nőstény egyedeknél egyaránt előfordul, és láthatólag semmi fukciója nincs. Egyelőre még nem szelidítették meg őket, hogy teherhordóként vagy hátasként használják, de lehetséges, hogy a jövőben Vadmester vagy Lovas adeptusok képesek lesznek rá.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.