Elveszett gyerekek - Earthdawn.hu

Elveszett gyerekek

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Horanius története

Horanius a Csapás elött élt egy erdőségben kastélyában (valahol közel ahhoz a helyhez, ahol most Kratas található). Az elf nemes felesége meghalt, amikor második gyermekük született. Horaniusra maradt a két gyerek nevelése. Szolgáival együtt élt az erdő mélyén, távol a nagyvárosoktól.

Amikor gyermekei 13 és 17 évesek lettek egy Rém jelent meg a torony közelében. Felkereste Horaniust és ajánlatot tett neki: válassza ki az egyik gyermekét, a másikat meg fogja ölni, de sem Horaniusnak, sem egyetlen megmaradt gyermekének nem esik bántódása. Horanius nem fogadta el az ajánlatot, de sokat gondolkodott rajta, miközben a szolgái furcsa körülmények között meghaltak. Mindannyiuknak szörnyű halála volt. Végül csak Horanius és két gyermeke maradt életben. A Rém ekkor ismét megjelent álmában és követelte a választást. Horanius a kisebbik gyermekét választotta.

A Rém utasításainak megfelelően idősebbik gyermekét saját kezével áldozta fel. Miután az egyesség rá eső részét teljesítette hiába várta a Rémtől is ugyanezt. A Rém láthatatlan bilincsekbe zárta, hogy mozdulni sem volt képes. Kisebbik gyermekét a szemei elött ölte meg a Rém, napokon keresztül sajtolva ki belőle az életet. Horaniust végül elengedte bilincseiből a Rém. Hiába támadott minden erejével a Rémre, nem volt esélye sem. A Rém egy darabig élvezte a harcot, de végül megölte.

Szelleme azóta kísért a torony romja körül. Teljesen megőrült, habár ez első látásra nem tűnik fel. Minden vágya gyermekekre vigyázni, kijavítani a hibáját. Az erdőbe tévedő gyerekeket elrabolja szüleiktől, akik szerinte nem tudnak rájuk vigyázni. A gyerekek minden kérését teljesíti, de nem engedi vissza őket szüleikhez.

A Csapás nem múlt el felette nyomtalanul. Néha úgy érzi, kiengesztelheti gyermekeit, ha feláldozza az elrabolt gyerekeket is. Ez a gondolat ritkán fordul meg benne, később nem is emlékszik rá.


Sidonia

Cyntha Liswara és Marko Bewulf szélszerzet házaspár. Négy éve keltek egybe és már azóta van egy kislányuk: Sidonia. Kislányuk most érte el azt a kort, hogy hosszabb utazásra is magukkal vihessék, ezért elindulnak a Lisvara klánhoz, hogy Cyntha klánja is megismerhesse a kislányt. Útjuk Kratas közelében vezet. Egy erdőben este eltűnik kislányuk, akit sehol sem találnak. Kratasba indulnak el segítségért ...A valóság

Horanius szelleme rabolta el a kis Sidoniat. Megszállás hatalmával elvezette az erdőben játszó kislányt szüleitől. A torony romjai közt rejtette el, hogy senki se találhasson rá. Ha bárki közeledne a torony felé, akkor materializálódik és egy vadász képét veszi fel Álcázással (Disguise Self). A vadász furcsa kiejtéssel beszél (Csapás elötti nyelvjárás) és öltözéke is ennek megfelelő. Azt állítja, hogy ő a romok közt töltötte az éjszakát, de nem látott semmit. Talán ha észak felé keresnék, akkor biztos több szerencsével járnának. Egyébként Horanius tudja, hogy északra egy brithan territoriuma található. Abban reménykedik, hogy majd a keresők azt hiszik, Sidonia a brithan zsákmánya lett.

Ha nem hallgatnak a vadászra, akkor Megszállás hatalmávall megszállja azokat, akik a romok közt keresnek. Elindulnak az erdő felé, közben még integet is a többieknek, hogy kövessék. Az erdőben aztán magárahagyja... Ha mégis lelepleződne, akkor manifesztálódik igazi alakjában és felszólítja a jelenlévőket, hogy távozzanak a romoktól. Ha megkérdezik arra hivatkozik, hogy csak a csontjai vannak a romok közt és nem szeretné ha háborgatnák. Igazából nem akar erőszakot alkalmazni és csak akkor teszi meg, ha rátámadnak.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.