Száz Ital Grimoárja - Earthdawn.hu

Száz Ital Grimoárja

Írta: 
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

 

Száz Ital Grimoárja


A Száz Ital Grimoárja kívülről egy bőr toknak tűnhet, de az alját és tetejét védő bronz kupak eltávolítása után a bőrt ki lehet tekerni, és kiteríteni. Szabályos négyzet alakú, a külsején kopottas, karcolásokkal tarkított és a naptól kifakult, de a belső oldalán fényesre cserzett sötétbarna marhabőr. A bőr mindkét oldalát aranyozott minta szegélyezi, egymásba fonódó mezei növények futnak végig. A külső oldalon már lekopott több helyen is az aranyozás, belül még kitapintható a domborítás, amibe felvitték az aranyfüstöt.
A tokban egy vörös mázzal bevont, agyagból készült palack található, dugó nélkül. Egyszerű, Throál bármely fogadójában megtalálható, felszolgálásra használt palacknak tűnik, azzal a különbséggel, hogy ezen címke is van. A címkén ork írással vannak felsorolva a grimoárban található varázslatok.

A Száz Ital Grimoárja Tirtaga-i Mellaus ork Elementalista tulajdona volt, egészen túlzott alkoholfogyasztástól bekövetkezett haláláig. Mellaus több tucat tirtagai kocsma és szórakozóhely törzsvendége volt, halála után grimoárja folytatta gazdája köreit. A helyi Elementalisták közül jópár kezében megfordult, és szokássá vált, hogy mindig továbbadják valakinek, aki jobban szomjazik a grimoárban található varázslatokra, és amikor már kiürült, újra továbbadja. Végül valaki vagy elfelejtette továbbadni, vagy csak egyszerűen részegen elhagyta valahol Throál Csarnokaiban.

A grimoárban található minden varázslathoz tartozik egy ital, a címkén azonban nem szerepel, hogy melyik varázslathoz mi szükséges. Az adott itallal csordultig kell tölteni a palackot, majd a palack teljes tartalmát a bőrlapra önteni. A bőr maradék nélkül beissza az italt, hatására a felületén kirajzolódik a varázslat Mintája, és a használatához szükséges leírás ork nyelven.

A grimoár neve megtévesztő lehet, valójában csak 12 varázslatot tartalmaz: Föld Tisztítás (AM 6.o.), Melegített Étel (ED 159.o.), Víz Tisztítás (ED 159. o.), Hazavivő Út (ED 160.o.), Légi Matrac (AM 6.o.), Ragadj Össze (ED 160.o.), Tárgy Sterilizálása (ED 160.o.), Vízforralás (ED 159.o.), Hordár (ED 161.o.), Javítás (ED 161.o.), Levegő Trón (ED 161.o.), Növény Lakoma (ED 161.o.).

Kapcsolódó elemek

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.