Moralar Vértolla - Earthdawn.hu

Moralar Vértolla

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Maximum szálak: 1
Varázsvédelem: 19

Moralar Vérőr egy Szellemmágus volt, aki ezt a tollat az első familiárisának a tollából készítette. Eredetileg nem szánta többnek, mint a holló emlékének, de a toll valamilyen módón birtokolja a madár intelligenciáát, és nagyon korlátozott formában kommunikációra is képes. A toll hosszú, fényes fekete, és az írott betűk vele mindig vörösek, nem számít, milyen tintába mártották.

Moralar nemsokkal a Csapás után meghalt, és a toll eltűnt. Pletykák keringenek, hogy Alachia gyűjteményébe került, de ha ez igaz is, ő nem erősítette meg. Viszont Takaris Vérőrt megtisztelte azzal a nemes feladattal, hogy találja meg neki a tollat, ami azt a teóriát erősíti, hogy a toll még gazdátlan.

Első szálszint. Költség: 300

Kulcsismeret: A használónak meg kell tudni a toll Nevét.
Hatás: +1 a Varázsvédelemhez, és a Misztikus Páncélhoz.


Második szálszint. 
Költség: 500

Hatás: Egy kifáradás pontért a toll egy óráig írja, amit a karakter diktál. Az írás nem a legszebb, de olvasható.


Harmadik szálszint. 
Költség: 800

Kulcsismeret: Meg kell tudni, milyen madár tollából készült.
Hatás: Naponta egyszer, két kifáradás pontért a karakter feltehet egy kérdést a halott familiáris szellemének. Egyszerű kérdésnek kell lennie, amire valószínűleg egy élő madár is tudna válaszolni. Például hogy ember táborozott le a közeli völgyben? Egy élő madár el tudna repülni, és meg tudná számolni. A kérdés után, -a kérdés nehézségétől függően később- a toll leírja a választ.


Negyedik szálszint. 
Költség: 1300

Hatás: +2 a karakter Varázsvédelméhez, és már két kérdést tehet fel a madárnak naponta. Természetesen minden kérdés 2 kifáradás pontba kerül.


Ötödik szálszint 
Költség: 2100

Kulcsismeret: Moralarnak ez a madár volt az egyetlen familiárisa. A karakternek meg kell tudni, hogy miért nem választott újat.
Hatás: A karakter belemárthatja a toll hegyét egy nemrég elhunyt személy vérébe, majd dob egy Szálszövés próbát. Siker esetén a toll ráhangolódik a személy szellemére, és három kifáradás pontért kérdésenként a karakter kérdezhet az elhunyttól (maximum hármat). A halott familiáris szelleme szóvivőként fog szolgálni, elviszi a kérdést, hozza a választ, tehát a folyamat elég lassú. Miután a familiáris szelleme visszatért, a toll a megszokott módon leírja a válaszokat. A toll mágiája legyőzi a halott lelkek szokásos vonakodását, valamilyen választ mindenképp biztosítva. a felhasználónak azonban a válasz legmélyén kell az igazságot keresnie. A hozzáhangolódás a harmadik kérdés, vagy egy óra letelte után elvész, amelyik előbb bekövetkezik.


Hatodik szálszint 
Költség: 3400

Tett: A karakternek véresküt kell tennie, hogy soha nem lesz familiárisa. Ez az eskű egy pont be nem gyógyuló sérülést jelent (lásd Véreskük, Mágia: a Misztikus Titkok Kézikönyve) Ha a karakter valaha ezt megtöri, akkor egy rituális seb fogja mutatni, hogy esküszegő, ami soha nem tűnik el, illetve egy seb is megjelenik rajta, ami egy évig és egy napig nem gyógyul be. Ráadásul a toll sem fog neki működni. Ez a Tett 2100 Legenda Pontot ér. Az a karakter, akinek már van familiárisa, nem tudja végrehajtani ezt a Tettet, amíg a kapcsolat közte és a familiárisa között valahogy meg nem szűnik.
Hatás: Naponta egyszer, a Toll tulajdonosa meghívhatja a halott familiáris szellemét. Ez a szellem, egy hármas erősségű szövetséges szellemnek minősül, ami az asztrálsíkon egy hatalmas holló képét ölti magára. A szellem egy szolgálatot tesz a karakternek, vagy egy óráig szolgálja. Nem lehet újabb kérést ráerőszakolni semmilyen módón, és meghívni más módon.

A következő statisztikákkal rendelkezik:

Olvasd el az Idézés részt a Mágia Kézikönyvből a képességek leírásáért.

 

Hármas erejű Szövetséges Szellem

Ügyesség: 8

Erő: 9

Szívósság: 8

Észlelés: 10

Akaraterő: 8

Karizma: 7

 

Kezdemény: 9

Fizikai Védelem: 12 (15)

Támadások száma: 2

Varázsvédelem: 12

Támadás: 9

Szociális Védelem: 12

Sebzés: 12

Páncél: 10

Varázslatok száma: 3

Misztikus Páncél: 5

Varázslás: 12

Leütés: 10

 

Felépülés Próbák: 4

 

Halálhatár: 46

Harci Mozgás: 35

Sebhatár: 13

Teljes Mozgás: 70

Ájuláshatár: 39

Karma Pont: 20

Karma Fokozat: 5

Legenda Pont: 540

Képességek: Idéző segítése, Asztrális Látás 13, Összezavarás 11, Empatikus Érzék 10, Gonosz Szem 11, Keresés 13, Manifesztáció, Varázslatok (3. körös Szellemmágus varázslatok)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.