Ch'inta Csónakja - Earthdawn.hu

Ch'inta Csónakja

Írta: 
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Maximum szál: 2
Varázsvédelem: 19
Szálszint: 5

Leírás:
Egy fából készült hajómakett, amely egy kisebb hadihajót formáz. A hajó leginkább a független kalózhajókra hasonlít, nem látni egyik t'skrang Ház ismertetőjelét sem. Méretre játékszernek nagy, majdnem másfél méter hosszú, hajózni túl kicsi. Az orrán különös festések láthatók, s a fém berakásokról az avatottabb szem észreveheti, hogy bizony orikalkum.

A legenda szerint a hajó nem sokkal a Lan niall kinyitása után készült. A kinyílt niall első dolga volt a környező településekkel kereskedni. A kisebb falvakkal, és más niallokkal nem volt gond, de Urupába érve Ch'inta megdöbbenve szembesült a magas kikötői díjakkal.
Kiszámolva az egy évre jutó díjat és egyéb illetékeket, arra jutott, hogy sürgősen tennie kell valamit.

Mint gáláns Kardmester, az ügyet nem az egyszerűbb oldala felől közelítette meg. Megszerezte a Tekergő folyó kereskedelmi monopóliumát a V'strimon Háznak, jutalomként maga a shivalahala készítette el ezt a tárgyat neki.

A hajó pár éve tűnt el, a legénység elmondása szerint egy szörny, feltehetőleg egy fertőzött Jaspree gyermeke támadta meg őket, a kapitány hátra maradt a hajón, és feltartotta ellenfelét, amíg a legénység sikeresen elmenekült. A kapitány feltehetően meghalt, mert a hajóhoz tartozó csónak három nap múlva eltűnt, ami arra utal, hogy megszűnt a hajóhoz kötött szál.

A hajó jelenlegi használói egy folyóparton levő falu szélszerzet klánja, akik természetesen nem tudják, hogy a tárgy mágikus.

 

Statisztika


Első szálszint. Költség: 300 LP

Kulcsismeret: Tudni kell, mi a tárgy Neve. (Ch'inta Csónakja)
Hatás: A megfelelő mondatra a tárgy megnő annyira, hogy egy 6 fős legénységet elbír. Statisztikái egy egyszerű dreveki statisztikájának felelnek meg. Ebben a formájában ha sérül, naponta egyszer dobhat "felépülés próbát" (7-es fokozattal) , visszaalakulás után addig nem lehet használni, amíg teljesen meg nem javul.

Második szálszint. Költség: 500 LP

Hatás: A makett kisebbfajta folyami hajóvá változik, a felépülés próbája 10-es fokozatú lesz.

Harmadik szálszint. Költség: 800 LP

Kulcsismeret: A használónak tudnia kell, hogy a makettet Shivalahala V'strimon készítette.
Hatás: A tárgy a megfelelő mondatra folyami hajóvá változik, a felépülés próbája 13as fokozatú lesz.
A hajó statisztikáit megtalálod a Kígyó-folyó kiegészítőben (T'skrang Folyami Hajó), és ebben a méretben már szükség van legalább 15 fős legénységre az irányításhoz.

Negyedik szálszint. Költség: 1300 LP

Tett: Kötelezd le egy Szívességgel Shivalahala V'strimont. A Tett LP értéke a mesélőre van bízva, javasolt LP: 2000.
Hatás: A hajó raktere minden szálszint után 25 duarinyi területtel nő egy átlagos folyami hajó statisztikájához képest, a felépülés próbája 16-os fokozatra nő.

Ötödik szálszint. Költség: 2100 LP

Tett: Fel kell kutatni, és meg kell ölni azt a szörnyet, aminek mérge végzett Ch'itával, vagy a Rémet, aki a szörnyet megrontotta.
Hatás: A használó minden a hajóval kapcsolatos cselekedetébe tehet karmát, a tűzerőn kívül a hajó minden statisztikája szálszinttel nő egy átlagos folyami hajó statisztikájához képest.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.