Titokzatos Szem - Earthdawn.hu

Titokzatos Szem

Írta:  Earthdawn Journal #9
  • Betűméret
Szálak: 2
Szövési Nehézség: 7 / 14
Hatótáv: 40 méter
Hatóidő: Szint + 3 nap
Hatás: Akarat + 6
Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

 

A Szellemmágusnak készítenie vagy szereznie kell egy elefántcsont szemgolyót, rubint vagy smaragd írisszel, nagyjából ökölnagyságban. Ez a szem lesz a fókusza a megidézendő szellemnek, ami a szem alakját viseli. Ezt a szellemet a mágus elküldheti egy célpontra kísérteni őt.
A fénylő, anyagtalan szem a célpont válla körül kering, mindig a látásának perifériáján. A varázsláskor elvégzett Hatás próba határozza meg a szellem erejét. Varázsláskor a célpontnak hatótávon belül kell lennie, de nem kell ott maradnia a varázslat teljes időtartamára. Minden nap Hatás próbát kell tenni a célpont Varázsvédelme ellen. Ha ez sikerült, a célpont Akarat próbára jogosult a Hatás próba eredménye ellen. Ha elvéti az Akaraterő próbát, a szellem egész nap követi a célpontot. Minden sikertelen Akaratpróba után -2 hátránnyal kísérelheti újra. Ha a levonások mértéke meghaladja a célpont Varázsvédelmét, úgy Akaraterő próbát kell tennie a szellem ereje ellen, különben megőrül, ami legtöbbször erős paranoiaként jelentkezik.
A hatóidő lejártával a szellem eltűnik.

A varázslat célpontját szociális támadások érhetik, Rémjel vagy Rémfertőzés vádja, és egyéb kellemetlen vádak a körülötte élőktől. Többnyire a szerepjáték és a Mesélő döntik el hatását.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.