Tenger Fenekén

Írta:  Earthdawn Journal #9
  • Betűméret

Szálak: 1
Szövési Nehézség: 7 / 14
Hatótáv: 30 méter
Hatóidő: Szint + 2 kör
Hatás: Csökkenti a célpont leütési tartományát
Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

 

 

Ettől a varázslattól a célpontot könnyebb feldönteni. A varázsló lassan hullámzik jobbra-balra miközben varázsol, ezzel utánozva azt, mintha egy hajó fedélzetén állna. Ezután dob egy Varázslás próbát, aminek nehézsége a célpont Varázsvédelme. Ha sikeres a próba, a célpont leütési (Knockdown) tartománya a Sebhatár alá csökken, 2 + az átlagoson felüli sikerek számával. Egy kiváló siker így 2+2=4-gyel csökkentené. Ez azt jelenti, hogy a célpontot fellökhetik anélkül, hogy Sebet kapna. Égi Hajósok, Égi Rablók és Hajósok hozzászoktak a hajó érzéséhez, ezért a félmágia szintjüket hozzáadhatják az Erejükhöz. Minden leütés elleni Erő próba észlelési próbának is számít a varázslat ellen.


Elusive Tenger Feneként varázsol Drimorilra, egy 3. körös Égi Rablóra 7-es Varázsvédelemmel. Elusive 14-et dob, ami Kiváló siker. Ezért Drimoril leütési tartománya 11-ről (ez a Sebhatára) 11-(2+2 (a kiváló siker))=7-re csökken. Ez azt jelenti, hogy Drimoril minden 7 és fölötti sérülésért dob leütés ellen, akkor is, ha nem kap Sebet. Mivel Égi Rabló, ezért 2-t (a félmágia szintje) hozzáadhat minden Erő próbához, hogy ellenálljon.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.