Fekete Tőrök - Earthdawn.hu

Fekete Tőrök

Írta:  Earthdawn Journal #1
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

A Fekete Tőrök bármilyen fajúak és hivatásúak lehetnek. Az alant leírt statisztikák egy humán orgyilkost mutatnak be, de jóval összetettebb Fekete Tőr is elképzelhető, például, ha életében egy adeptus volt.

A Fekete Tőrök, a Halál Kulcsai nevű kultusz tagjai közül kerülnek ki. Amikor a haláluk közeledett, ezek a férfiak és nők egy fogadalmat tettek, hogy tovább szolgálhassák a Halált. Egy obszidián tőrrel áldozták fel az életüket, s az imáik valamilyen módon meghallgatásra találtak, mert örök életet kaptak, de nem testi formájukban. Megmaradt az emlékezetük, és megőrizték a képességeiket, de haláluk után még halálosabbak lettek, ha megbocsátod ezt a szóviccet. Az egész világon előfordulhatnak, de jelentősebb városok körül egészen biztosan megtalálhatóak. Természetesen manifesztálódhatnak, s ezt a képességet gyakran arra használják, hogy tanácstagként és tanácsadókként szolgálják azokat, akik háborúkat kezdenének. Fizikai alakjukban mindig feketét viselnek. A hajuk, a szemük, körmeik, mint a legtisztább ébenfa, amíg a bőrük sápadt fehér. Talán ez az oka, amiért hosszú fekete csuklyás köntösöket hordanak.

Az egyetlen fegyverük a fekete mágikus tőr, amivel megölték magukat, s amit át tudnak vinni az asztrálsíkra. Az asztráltérben való mozgásuk mindazonáltal nem teljesen tökéletes, a halovány tükörképük még megmarad a fizikai síkon.

A Fekete Tőrök a Halál elit hadseregének tagjai, vezetői. Arra törekednek, hogy a lehető legtöbb vér folyjon, és ha lehetséges, akkor inkább rituálék által és ne harcban. Ha harc közben az ellenfeleik közül valaki eszméletét veszti, akkor a következő ellenfélre ugranak, meghagyva az ájultat egy későbbi, vérmágikus rituálé áldozatának.

Játéktechnikailag két statisztikával rendelkeznek, egy a fizikai formájukhoz, egy az asztrális formához (ez utóbbi a zárójeles érték). Pletykák szólnak arról, hogy a Fekete Tőrök között jónéhány adeptus is található. Ők megtartják képzettségeiket, tálentumaikat, karmájukat, sőt, fejlődhetnek is, úgy mintha élők lennének.

Az, hogy fizikai formát öltsenek, egy teljes kört vesz igénybe, ami alatt semmi más cselekedetet nem hajthatnak végre. Ha a Fekete Tőr bármilyen tesztet kényszerül tenni, akkor a manifesztáció megszakad és a következő körben ismét megpróbálkozhat vele.

Az egyetlen fegyver, amit használhatnak, az az a tőr, amivel feláldozták magukat. Ez köti őket az esküjükhöz, s ha több, mint egy teljes körre megfosztják őket a fegyverüktől, szétfoszlanak, és soha többé nem fognak visszatérni. A tőrnek van még egy figyelemreméltó tulajdonsága: lehetséges vele az asztráltérből a fizikai síkra támadni.

Amikor egy Fekete Tőrt megölnek, vagy az szétoszlik, a tőre elveszti mágikus tulajdonságait, és egy egyszerű, szépen megmunkált obszidiántőrré változik.

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.