Elveszett Kincsek - Earthdawn.hu

Elveszett Kincsek

Írta:  ardanyan.de
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Az Elveszett Kincseket az ardanyan.de jóvoltából közölhetjük oldalunkon.
A cikkek eredetileg a www.wyvernslair.de oldalon jelentek meg.

A cikkben a tárgyakat félmágikus tárgyak, ritka szálmágikus tárgyak, és egyedi szálmágikus tárgyak sorrendben találjátok meg.

 

Félmágikus tárgyak

A világunk lüktet a mágiától.
Habár ma már messze eltávolodtunk attól a mágikus hatalomtól, amit az elődeink a Csapás előtt megcsapolhattak, a mágia mégis kitölti és meggazdagítja napjainkat is.

Itt én nem csak a tudósokról, a varázshasználókról, és adeptusokról beszélek.
Nem, én most a mindennapok apró dolgairól beszélek, amelyekben a mai varázslatoknak is helyet kell találniuk.

Az Elemeket már uralmunk alá hajtottuk és a szolgálatunkba állítottuk.
Olyan tollal írunk, ami magától mozog, olyan ágyakban alszunk, ami a hőmérséklethez alkalmazkodik, úgy tartogatjuk az ételt a hideg fazékban, hogy nem romlik meg. Ez mind, és még sokkal több elérhető számunkra, és ezek még csak egyszerű varázslatok egyszerű koppintásai, amiket az elődeink már a Csapás előtt is használtak otthonaikban.

Muszáj nekünk Thérára tekinteni, hogy ezeket a luxuscikkeket megszerezhessük?
Meg kell az árujukat vennünk, és vámokat fizetni érte, mert a mi mesterembereink nem tudnak hasonló csodálatos munkát végezni, vagy mert nem elég tehetségesek?

Én nem így gondolom, tisztelt uraim.
Minden Barsaive-i szívében még ott él a feltalálószellem és az inspiráció, amiről a Théraiak még csak álmodni sem mertek.
A mi örökségünk öregebb, és erősebb, mint az övék. A mi elődeink minden határon túl üzleteltek a mágiával, és mi is ezt fogjuk ismét tenni. Ez a ház ezeknek a férfiaknak és asszonyoknak büszke tradícióit őrzi.

Ezután Zhuridan Nevét egy mondatban kell majd emlegetni Hambrell, Deîndra és Akoshi Nevével.

A miénk a jövő!

- Alljandro Zhuridan Mester beszéde az urupai Holdfény Műhely megnyitójánAsztrállencse

Ez egy sötétzöld kristályból elkészített lencse, amely aktiválásakor a valós világot az asztrálsíkhoz közelíti. Ezzel az eszközzel elérhető, hogy helyileg az asztrálsíkba láthasson, képesség, faji képesség, vagy véramulett alkalmazása nélkül. Azonban a hatótávolsága a lencséknek korlátozottabb.
A Csapás előtt nagyon szerették ezeket az ékszereket. Közkedvelt volt a tudósok körében, bár a csökkenő mágikus szinttel ez kiment a divatból.
Ez az eszköz mellékhatásaként megzavarhatja, torzíthatja az asztrálsíkot és felhívatja magára és használójára a Rémek figyelmét.
Kapocsként szolgált ez a két sík között, és ezért ezt az eszközt használva juthatott át több Rém is, ennek segítségével közvetlenül be tudtak törni ebbe a világba. Ilyen behatolás okozta a legtöbb lencse pusztulását.
Ezért ma már csak nagyon ritkán lehet találni ilyen tárgyakat, és ha valaki nem ismeri, a tudatlanságának köszönhetően gyorsan veszélybe sodorhatja magát.
 
Játéktechnika
Aktiválás: 2 megerőltetéspont
Hatás: Asztrállátás, a lencse látószögétől függő távolságra, általában másfél trollrőf (1 méter) alatt van. Az aktiválást a Rémek a nyersmágia használatának szabályai szerint érzékelik.

Ára ezüstben: 1000++

 

Éjkristály

Az Éjkristály sötétkék, fekete vagy szürkéskéken erezett hegyikristály, és Scytha-hegységből származik a Napszilánkhoz hasonlóan.
A két kristály csak a beleszőtt mágiában különbözik. Az Éjkristály esténként világoskéken izzik, a fény erőssége mint egy gyújtósé.

Ára ezüstben: 120+

 

Hideg/Meleg Sapka

Hideg és meleg sapkák Barsaive minden területén megtalálhatóak. A Hideg Sapkát inkább délen, a Meleg pedig hegyvidéki körzetekben találhatók meg. A kalap vagy sapka sokféleképpen kinézhet, és sokféle létezik belőle.
A Meleg Sapkába egy uncia Elemi Tűz van beleszőve, és ez által ad mindig kellemes meleget.
A Hideg Sapka egy uncia Elemi Levegőt tartalmaz, ezáltal a viselője fejét mindig hidegen és hűvösen tartja.

Ára ezüstben: 250++

 

Hűvös Legyező

A legyező az év különösen forró évszakaiban nagyon kedvelt minden olyan városban, ahol a hűvösebb szellőket nélkülözniük kell.
Egy Jégmadár szárnyatollaiból készítik, Elemi Levegővel átszőve. Ezek nagyon drágák és többnyire csak a tehetősebbeknek van rá pénzük.
A legyezőt megőrizni csak különlegesen elkészített Kristályládikóban lehet, amely egy trollrőf (1 méter) hosszú. A legyező szétterítve teljes díszében pompázik, és a tulajdonosának a legnagyobb hőségben is kellemes hűvös érzetet nyújt.

Ára ezüstben: 75

 

Kígyókötél

A kígyókötél egy átlagos kötélnek néz ki, azonban önállóan tud mozogni. Utasításokat lehet neki adni például Maradj a padlón nyugalomban addig, amíg valaki elhalad melletted. Támadd és kötözd meg! vagy Csússz keresztül a csigán és csomózd meg a súlyt.

Parancs végrehajtatásához a tulajdonosnak Akaraterő próbát kell tennie a kötél Varázsvédelme (9) ellen, ami siker esetén végrehajtja azokat. A Mesélő azonban további próbákat kérhet. Ha a kígyókötélnek meg kell egy személyt kötözni, dobni kell egy támadást megkötözésre a tulajdonosának Akaraterő fokozatával a célpont Fizikai Védelme ellen. A megkötözött személynek csak Erő próbát kell tennie, magasabb sikert elérve, mint a kötél támadása. Ha nem tud kiszabadulni, akkor következő körben újra megpróbálhatja. Minden további kísérlet célszáma hárommal növekszik. A sikertelen kísérlet 1 pont megerőltetés sérülést okoz, páncélzat nem számít.

Ára ezüstben: 600++

 

Mágikus Kefe

Léteznek mágikus hajápoló eszközök is, a nemesség számára utazáskor mindig problémát jelentett a test ápolása. Így gondolt ki egy Varázsló egy kefét, ami a hajat megszabadítja a fölösleges zsírtól, kosztól és minden kártevőtől és puhává, fényessé teszi, amennyiben elég gyakran használják. A mágikus kefék között különböző nagyságúak, és formájúak léteznek. Többféle színben és díszítéssel készítették el.

Ára ezüstben: 350++

 

Mágikus Nyereg

Egy átlagosnak tűnő nyereg, ami hétköznapi bőrből készült, de Elemi Levegőt vagy Vizet szőnek hozzá. A lovaglással megtett hosszú utazás során az elemi mágia hatásaival enyhíti és csillapítja a mozgás fájdalmait.
Többnyire a nemesek használják, fényűzően és gazdagon díszíttetik.

Ára ezüstben: 500++


Előző 1/12 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.