Lovasíjász - Earthdawn.hu

Lovasíjász

Írta:  Dévényi Péter
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Rövid ismertető:

Talán az egyik legérdekesebb diszciplína Barsive-en a Lovasíjász. Ez a hivatás a lovas és az íjász keveréke, de egy teljesen különleges diszciplína, saját tálentumokkal és fortélyokkal. Ők a sztyeppe bátor és nemes harcosai, a nomád törzsek harcosainak leszármazottja.

Fő tulajdonságok: Ügyesség, Észlelés és Karizma

Faji megkötések: Ember és Ork

Művészetek: Fafaragás, Rúnavésés, Nyílkészítés

Karma Rituálé:
A Lovasíjász kiválaszt egy célpontot, és körülötte lovagol, folyamatosan lődözve a célpontra, közben változtatva a pozícióját a hátasán. Miután egy híján az összes nyilát kilőtte, elkezd távolodni a célponttól, majd a lován megfordulva hátrafelé is lő egyet.


Előző 1/3 Következő »

Comments 

#2 sade 2017-07-21 16:11
Kedves Jürgen! Lehet más hátas, nem kell lónak lennie, sőt, nagyon sok olyan Lovas / Lovasíjász van, akiknek nem lovuk van. Egy kecske vagy disznó hátára felülhet, ha szorít a szükség, vagy szellemhátasra, vagy elementálra (bármire, amin valaha lovagoltak), én mint Mesélő nem engedném meg (bár lehet más Mesélő megtenné, ez szerintem DM's option :)
#1 Deme Szilárd 2017-07-16 12:27
Ha jól értem a Lovas íjász esetében nem feltétlenül kell lónak lennie amin "lovagol", hanem lehet más hátas is.
Tegyük fel, hogy a Lovasíjász hátasa valamilyen esemény során megsérül, elpusztul. Mivel a karma rituáléhoz hátasra van szüksége, akkor az ember Lovasíjász felülhet egy Törpe hátára és ő lovagol vele, tehát a karma rituálé végrehajtható? Semmi erre vonatkozó kizárást nem láttam a leírásban.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.