Őrszem - Earthdawn.hu

Őrszem

Írta:  A. Zimmerman
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom


"Érezte, mi van körülötte. Hallotta a madarak énekét, a fák susogását, a rovarokat az avarban és hallotta a lopakodó nagymacskát is a bokrok közt. Látni nem látta, de ha be lett volna dugva a füle, akkor is érezte volna a szagát. Egy volt a környezetével, egyszerre lélegzett az erdővel. Tudta mi van körülötte."

Az őrszemek a természeti népeknél mindig fontos szerepet játszottak. De köztük is kiemelkednek azok, akik az Őrszem diszciplínát követik. A cathay-ok úgy hívják őket: aki-figyel. Ez a megközelítés áll a legközelebb a diszciplínához. A diszciplína követői a legkisebb jelre is felfigyelnek, de nem vesznek el a részletek között. Csak a fontos részletek kerülnek a tudatuk felszínére, de minden ott van a mélyben, csak fel kell hozni később, ha szükséges. Éppen ez az érzékenység, amiért minden Őrszem értékeli a magányt. Az üresség olyan számukra, mint az égi rablónak a cselvetés: megfoghatatlan és elérhetetlen.

"Nem. Ne akarj mindenáron arra koncentrálni, mit látsz. A látás csak az egyik érzékszerved. Ha bekötöm a szemedet, akkor sem vagy elveszett. Nyisd ki a tudatod és engedd be a külvilágot. A mágia majd megszűri, és tudni fogod amire szükséged van."
"Élvezd a magányt. Csak magadra koncentrálj, a testedre, ami benned van. Figyeld meg magadat, tudd mit miért teszel. Tudatosan cselekedj mindig. Ha nem tudod valaminek az okát, akkor nem értheted meg. Sok kis jel utal mindenre, ne hagyd, hogy az áradatuk elsodorjon. Szentelj rájuk időt."

-Mester a tanítványának

"Leültem és néztem a füvet. Láttam ahogy nőtt. Amíg ott ültem, egy voltam a fűvel. Leszállt az éj, de nem mozdultam. Az állatok előjöttek az erdőből, de én csak figyeltem. Egy évet és egy napot töltöttem a mezőn. Megértettem a körforgást. A nyúl megeszi a füvet. A farkas megeszi a nyulat. De a halott farkas tetemén újra fű nő. Halál itt jár köztünk, de csak a munkáját végzi. Nem eredendően gonosz, mint egy Rém. A rémek mások. Idegenek. A cselekedeteik nem hoznak újat, csak pusztítanak."

-Umusa, obszidiánember Őrszem

Fontos tulajdonság: Észlelés

Faji korlátozások: nincs

Karma Rituálé: Az Őrszem leül egy olyan helyen, ahol nem akadályoz senkit. Meditálni kezd, először csak magára figyel, majd később kiterjeszti az érzékszerveit. Minden részlet az övé, felveszi a környezet ritmusát, megérti a folyamatokat. Mikor a Rituálé véget ér az Őrszem mindent érzékel és megfigyelései alapján tudja, mi fog történni az elkövetkező percben.


Előző 1/3 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.