Inkvizítor - Earthdawn.hu

Inkvizítor

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Az Inkvizítor diszciplína valamikor elismert és híres volt Barsaive-en és a Thérai Birodalomban. A képességeik középpontjában a bűncselekmények kikutatása, a bűnösök megtalálása és az igazságszolgáltatás elé állítása áll. Sok dologban osztoznak Mynbruje kvesztoraival, az ő szerepük azonban nem a bűnös megfenyítése, csupán a személyük felfedése a hatóságok előtt (vagy bizonyos esetekben a meggyilkolt bosszúszomjas rokonai előtt). Ha más bűntetés nem lehetséges, akkor az Inkvizítor magára vállalja annak végrehajtását is.

Sosem volt túl sok Inkvizítor adeptus, és közülük azok, akik Barsaive kaerjeiben vészelték át a Csapást elmúlasztották továbbadni diszciplínájukat másoknak. A kaer félelmetes bezártságában, a bűntények száma zuhanni kezdett az önvédelem érdekében. Továbbá a csőcselék paranoiája, ami elpusztított mindenkit, aki egy kicsit is "más" volt, feleslegessé tette az Inkvizítorok vizsgálatait. A kaerek kinyitása után ezek az igazságkeresők lassan elkezdtek visszatérni, de még mindig szinte ismeretlenek Barsaive-en. Pedig igencsak keresettek olyan szervezetek számára, mint a Fényhozók vagy a Zord Légió.

Thérában az Inkvizítorok története teljesen másként alakult. Ők a Birodalom nyomozó szerve, kegyetlenül felkutatják a lázadás és elégedetlenkedés legapróbb jelét, és arra használják növekvő politikai befolyásukat, hogy lejárassanak bárkit, aki korlátozni kívánja hatalmukat. A titokzatos, de befolyásos Inkvizítorok erőssé és félelmetessé váltak. Néhány inkvizítor Barsaive-en thérai ügynök.

Jelenleg senki nem ismeri a 13. kör feletti képességeket, ha van is ilyen magas körös Inkvizítor, akkor titkolja.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.