Lánghajó - Earthdawn.hu
Összes
1 Kör
10 Kör
2 Kör
3 Kör
4 Kör
5 Kör
6 Kör
7 Kör
8 Kör
 • A falak leomlanak

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 8
  Hatótáv: 20 méter
  Hatóidő: 1 kör
  Hatás: Akarat + 5
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat lehetővé teszi az elementalista számára, hogy összedöntsön egy falszakaszt azáltal, hogy beomlasztja körülötte a földet. A varázslat létrehozásakor az elementalista egy darab földet morzsol porrá. A varázslási célszám általában 7 vagy magasabb, ha mágikusan megerősített fal ellen irányul. Ha sikeres, a fal egy 3×3 m-es területen hatásnyit sérül. (Lásd az akadályok táblázatot.) A varázslat nem képes megkerülni a fal páncél értékét. A varázslat célpontja csak fal lehet, élő akadály nem.

 • A fény hídja

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 9 / 11
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint + 2 kör
  Hatás: Akarat + 6
  Varázslási Nehézség: 4

   

  Az elementalistának egy fényforrást kell a kezében tartania, ami legalább akkora, mint egy világítókristály. A varázsló olyan mozdulatokat tesz, mintha összegyűjtené a fényt, aztán kihúzza a fényt a forrásból, s eldobja. Ahova "esett", az lesz a fényhíd másik vége. Három méter széles, és 100 méter hosszú lehet.

  A fény különleges hatás, csak azt mutatja, merre van a híd; valójában ez levegő varázslat, akárcsak az Égi Lajtorja (Sky Lattice). Hatás próba x 50 kilót bír el, ha ennél több van rajta, rögtön megszűnik.

 • Az Erdő Palástja

  Szálak: változó, 3-5
  Szövési Nehézség: 6 / 13
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint kör
  Hatás: Akaraterő+Szálak száma (+3, +4, +5, lásd a leírásban)
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Az Erdő Palástja elrejti az Elementalistát, biztonságossá teszi a haladást a dús növényzetű vidékeken. A varázslat víz alatt, vizinövényekkel is működik.

  Az Elementalista először a környezetében lévő három növényből szed össze darabokat, amiket a célpont ruházatába, páncéljára sző. Ha a célpont élő páncélt visel (bokorpáncél, élő kristály, vagy élő hajpáncél), akkor az Elementalista még egy szálat szőhet a varázslathoz. Ha a célpont élő pajzsot is hord, akkor ez is egy további szálat enged meg. Amint a varázsló minden szálat megszőtt, elmondja a varázslatot a célpontra, és megkéri a környező növényekben lakó szellemeket, hogy védjék meg a célpontot.

  A varázsló egy Varázslás próbát tesz a célpont Varázsvédelme ellen. Ha a próba sikeres, akkor a növény darabok egy köpenyt alkotnak, ami karakter vállán tapad meg, és egészen a bokájáig ér le. A karakter testéből a területre jellemző növények nőnek ki, füvek, virágok, bokrok ágai, moha, gombák, és más növények. Ez a növénytakaró nem akadályozza a karaktert a mozgásban, vagy az Észlelés próbákban, de természetes álcával borítja be, ami elrejti őt a növényzetben.

  A Hatás próba szálak számától függően Akaraterő +3 (3 szálnál) vagy +4 (4 szálnál) vagy +5 (5 szálnál), a próba eredmény lesz az Észlelés próbák célszáma, ha a célpontot szemmel akarják felfedezni.

  Ha a célpontot olyan tűz alapú sebzés éri, ami meghaladja a célpont Sebhatárát, akkor a varázslat megtörik.

 • Fagyasztás

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 14
  Hatótáv: 20 méter
  Hatóidő: Szint kör
  Hatás: Akarat + 4
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázsláskor az elementalista bedugja az ujját valamilyen folyadékba, majd lepöcköli. Ha sikerrel jár, a célpont testében a folyadék egy része megfagy, hatás fokozatnyi sérülést okozva körönként. A varázslat hatástalan a testnedvekkel nem rendelkező lények ellen, mint az élőhalottak többsége.

 • Hűvös Fuvallat

  Szálak: Célpontok száma
  Szövési Nehézség: 6 / 13
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Lásd leírás
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme, több ember esetén a legmagasabb Varázsvédelem

   


  A varázslat egy apró levegőelementált idéz meg, aki a célpontok körül mozog, némi légmozgást, és hűs szellőt létrehozva, amely a rekkentő hőség ellen véd, semlegesítve a meleg okozta kifáradást (figyelem, CSAK a meleg által okozott kifáradás ellen véd, amely szabályait a Survival's Guide 98. oldalán találod), három fokozatot ad hozzá a próbához, illetve a karakter(ek) komfortérzetét is jelentősen megnöveli.

 • Ital Elemzése

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 5 / 11
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: 1 kör
  Hatás: Akarat + 3
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Az Elementalista belekortyol egy bármilyen típusú italba. A Varázslás Próba nehézsége általában 2, de mágikus italok, alkotóelemek, vagy például mérgek esetén az italban található legnagyobb varázsvédelem.

  A varázsló Hatás Próbát tesz, hogy elemezze az ital összetevőit. Alapesetben a célszám 7, de ez az összetétel és az alkotóelemek bonyolultságától függ. A mesélő az Alapkönyv 137. o. "tudományos képzettségek" táblázata szerint módosíthatja a célszámot.

  A különféle folyadékok származási helyei, és arányai sem maradnak titokban a varázsló előtt. Speciális főzeteket, évjáratokat, vagy akár a “márkát” is pontosan felismeri (ha fel lett vizezve, természetesen azt is).

  Mivel a varázslathoz meg kell kóstolni az italt, így nem igazán alkalmas mérgek azonosítására akkor sem, ha a varázsló azonnal tudja, hogy milyen méreg hat rá.

 • Jégfal

  Szálak: 6
  Szövési Nehézség: 19 / 26
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: 3+ Szint kör (10)
  Hatás: Akarat + 6
  Varázslási Nehézség: Lásd leírás

   

  Az Elementalistának egy napi vizet kell a kívánt fal helyére hintenie. Ez egy 10 méter x 10 méter alapterületű falat csinál, ami akadályként szolgál. Fizikai páncélja 11 és Halál határa 40 pont, tehát 40 pont, mielőtt megszűnik. A vízpermet csillog, és fagyos jéggé alakul, kék és homályos, mintha évszázadok óta ott állna.

  A fal bárhol megjelenhet a hatótávon belül, bármilyen irányban (akár felülről is). A fal duplán sebződik tűztől, és tűz alapú támadásoktól, s ha ilyennel sebzik, olvad, mint bármilyen más jég.

 • Kalili Sziromörvénye

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: 25 méter
  Hatóidő: 4+ szint kör
  Hatás: Akarat + 4
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Miközben az elementalista megszövi a szálat, a tenyerén körülbelül egy maréknyi virágszirom jelenik meg, amelyeknek fajtáját és színét az Elementalista határozhatja meg. A varázslat elmondásakor az Elementalista olyan mozdulatot tesz, mintha magokat szórna szét vetéskor. A virágszirmok a célpont feje felett jelennek meg, és örvénylő spirálban ereszkednek alá, majd emelkednek fel egy szinte átláthatatlan, pörgő-forgó akadályt képezve a célpont körül. Az örvénylő szirmok végig az varázsló irányítása alatt maradnak, aki változtathat a spirál mozgásán, hogy az a lehető legjobban zavarja a célpont látását, mozgását.


  Az Elementalista Hatás próbát tesz a célpont Fizikai védelme ellen, amennyiben ez a teszt Átlagos sikert ér el, akkor a célpont -2 fokozatot kap minden próbájára, ha Jó sikert, akkor -3 fokozatot, ha pedig Kiváló sikert, akkor -4 fokozatot. Amennyiben a teszt sikertelen volt, vagy az Elementalista változtatni akar a hatáson, a hatóidő alatt egy szabad akcióval minden körben egyszer újra dobhatja a Hatás próbát.


  A virágszirmokat el lehet pusztítani, Fizikai Védelmük megegyezik a Hatás próba eredményével, Varázsvédelmük az elementalista Varázsvédelmével, a Halálhatár pedig az Elementalista Sebhatárával.
  A hatóidő lejártával a szirmok nyomtalanul eltűnnek a levegőben.

 • Ködszekér

  Szálak: 1 + x
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Akarat
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Amint az Elementalista nekiáll megszőni az első szálat köd üli meg a tájat. A köd egy kis csomóban összesűrűsödik, egy aprócska felhőt képez.
  Az Elementalista percenként egy újabb szálat szőhet meg. A második szállal előkészíti az első utas helyét. Ezt addig ismételi, amíg mindenki el nem foglalja a helyét, minden szállal növelve a felhő méretét.


  Az elsőn felül maximum Varázslás szintnyi plusz szál szőhető a varázslathoz. Szálanként egy személy ill. 200 kg szállítható, 200kg feletti személyek ill. plusz poggyász esetén további szálak lehetnek szükségesek, de ezeket is beleszámoljuk a max szintnyi korlátba.
  A szekér érkezését sűrű köd és erős szélfúvás előzi meg. A szél és a köd a szekér távoztával elcsendesedik/eltűnik.

  A Ködszekér sebessége maximum 150 méter körönként, harci mozgás a szekéren nem végezhető.
  A szekér maximum Varázslás szint méter magasba emelkedhet, de rövidebb távon "ugorhat" is úgy, mintha a hatás fokozattal megegyező Hatalmas Ugrás fokozata lenne.

  Csak nyílt terepen vagy kiépített úton haladhat, és semmiképp nem használható sűrű erdőben ill. hasonló terepen (max. lombkoronaszint felett, ha alacsony az erdő.

 • Lánghajó

  Szálak: 2+
  Szövési Nehézség: 14 / 24
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: 1 nap (lásd leírás)
  Hatás: Egy lángokból álló drakkart idéz meg
  Varázslási Nehézség: 6

   

  A varázslat egy hajót hoz létre lángokból, amely annyi utazót képes befogadni, ahány szálból áll. Az Elementalistának nagy tüzet kell rakni, legalább egy nagyobb tábortűz méretűt, ahhoz, hogy elmondja a varázslatot. Miután az utolsó szálat is megszőtte, Varázslás próbát kell tennie hatos célszám ellen. Ha sikerül, a lánghajó megjelenik.  Az utasoknak a hajó meleg, de nem veszélyes.  Kormányozni, és manőverezni úgy lehet, mint egy normál égi hajót.  
  A statisztikáit lásd lejjebb.

  A varázsló meg tudja hosszabbítani a hatóidőt egy évre és egy napra, vérmágia segítségével, egy pont állandó sérülésért minden beleszőtt szálért.  

  Statisztikák:

   

  Lánghajó

  Sebesség: 4

  Páncél: 4

  Manőver: 5

  Öklelés: 8

  Tűzerő: nincs

  Teherbírás: 0

   

   

  Elhagyni: 17

  Legénység: -

  Kritikus: 7

  Morál: 16

  Megsemmisül: 28

  Felépülés Próbák: 1

   

   

   

   

   

   

 • Levegőkupola

  Szálak: 3 (vagy 4)
  Szövési Nehézség: 5 / 12
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint óra (12 óra)
  Hatás: -1 fokozat távolsági támadás és sebzés próbákra
  Varázslási Nehézség: 3

   

  A varázsló egyik lábfejét a kezével kupola formában letakarja, fentről egy kis vizet locsol rá, és figyeli, amint az végigfolyik a kézfején. Ha sikeres a varázslás, a mágus körül, egy sűrű levegőből álló, 10 méter sugarú kupola alakul ki. A kupola halványan csillog, hüvelyknyi vastagságú, halk, zümmögő hangot ad ki, és ott marad rögzítve, ahol létrehozták. A kupola megvéd az esőtől és hótól, de nagy, egyszerre érkező folyadéktömegtől nem, mint például egy vízesés, vagy egy nagy üstnyi olaj, amit fentről ráöntenek. A kupolán a levegő átjuthat, és a szilárd tárgyak ellen is csak kis védelmet nyújt. A rajta keresztül végzett távolsági támadásokat és azok sebzési fokozatát 1-gyel csökkenti. A kupolán keresztül végzett érzékelés próbákra is 1 fokozat levonás jár, a csillogás és zümmögés miatt. A hatóidő Szint óra. Ha a varázslathoz 4 szálat szőnek, a hatóidő 12 óra lesz. Több egymás mellé varázsolt Levegőkupola egy nagyobbá válik, így nagyobb csoportoknak is védelmet nyújt.

 • Tutaj

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: 1 méter
  Hatóidő: 10 + szint perc
  Hatás: Fadarabból tutajt teremt
  Varázslási Nehézség: 4

   

  Ez a varázslat arra való, hogy az Elementalista és útitársai folyókon és hasonló akadályokon átjuthassanak, anélkül, hogy kerülőt kellene tenniük, vagy vízi járműveket keresniük (nem is szólva a révész fizetségéről). A varázslathoz szükség van egy legalább akkora fadarabra, mint a varázsló alkarja, amit a varázslás idejére a vízbe kell dobni. Siker esetén a fadarab egy 3x3 méteres tutajjá nő. A jármű körönként az Akarat (vagy akaraterő) fokozatával egyenlő számú métert tesz meg. Ha 10 sérüléspontot okoznak neki, a tutaj elsüllyed.

  A tutaj csak korlátozott súlyt bír el. Ehhez meg kell nézni, hogy a varázsló Akaraterő értékéhez mekkora teherbírás érték tartozik (mintha az Akaraterő lenne az Erő). Ennyit fog elbírni a tutaj is, anélkül, hogy elsüllyedne. A varázsló felhasználhat kifáradás pontokat is, minden pontért az Akaraterő értéke 2-vel nagyobbnak számít a tutaj teherbírása tekintetében.

   

 • Vasbőr

  Szálak: 3
  Szövési Nehézség: 10 / 19
  Hatótáv: 30 méter
  Hatóidő: Szint perc
  Hatás: Akarat + 3
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat megerősíti a célpont testét az Elemi Fém erejével.  Miután megszőtte a szálakat, az Elementalista Varázslás próbát tesz a célpont Varázsvédelme ellen. Ha a próba sikerült, akkor a Hatás próba eredménye lesz a célpont új Fizikai Páncélja. A célpont megjelenése is megváltozik, sötét, fémes csillogás lesz látható rajta. A súlya is megduplázódik, továbbá elveszti az úszásra való képességet. (a varázslat nem ad semmit a víz alatti légzésre, ezért úszó csapattársra varázsolni borzasztóan rossz ötlet)

  Fordító megjegyzése: én nehezíteném az úszás célszámát, de semmiképp nem venném el teljesen a képességet.

 • Vízkeresés

  Szálak: 3
  Szövési Nehézség: 11 / 15
  Hatótáv: 1 km
  Hatóidő: 10 perc
  Hatás: Megtalálja a legközelebbi vízlelőhelyet
  Varázslási Nehézség: Lásd a leírást

   

  A varázslatot használva az Elementalista meg tudja határozni a legközelebbi vízlelőhely irányát 1 km-es körzeten belül. A varázslat csak a tiszta vizet érzékeli, például patakot, tavat, folyót; de semmi olyat, ahol a víz kötött formában van jelen (mint az élő dolgokban) és másfajta folyadékokat sem talál meg.
  Az alap varázslási célszám 8, ehhez minden a varázsló és a forrás közötti 100 m után +1 járul. Ha a lelőhely rejtett vagy varázslat védi, a varázslási célszám megegyezik a varázslat által meghatározott észlelési célszámmal. Az Elementalista kizárhatja a keresésből a már ismert lelőhelyeket.
  A vízen kívül a többi elemre is létezik ilyen varázslat, de jóval kevésbé ismertek, mivel elég kicsi a használhatóságuk.

Lánghajó

 • Betűméret
Szálak: 2+
Szövési Nehézség: 14 / 24
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: 1 nap (lásd leírás)
Hatás: Egy lángokból álló drakkart idéz meg
Varázslási Nehézség: 6

 

A varázslat egy hajót hoz létre lángokból, amely annyi utazót képes befogadni, ahány szálból áll. Az Elementalistának nagy tüzet kell rakni, legalább egy nagyobb tábortűz méretűt, ahhoz, hogy elmondja a varázslatot. Miután az utolsó szálat is megszőtte, Varázslás próbát kell tennie hatos célszám ellen. Ha sikerül, a lánghajó megjelenik.  Az utasoknak a hajó meleg, de nem veszélyes.  Kormányozni, és manőverezni úgy lehet, mint egy normál égi hajót.  
A statisztikáit lásd lejjebb.

A varázsló meg tudja hosszabbítani a hatóidőt egy évre és egy napra, vérmágia segítségével, egy pont állandó sérülésért minden beleszőtt szálért.  

Statisztikák:

 

Lánghajó

Sebesség: 4

Páncél: 4

Manőver: 5

Öklelés: 8

Tűzerő: nincs

Teherbírás: 0

 

 

Elhagyni: 17

Legénység: -

Kritikus: 7

Morál: 16

Megsemmisül: 28

Felépülés Próbák: 1

 

 

 

 

 

 

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.