Tutaj - Earthdawn.hu

Tutaj

Írta:  Scott Rick
  • Betűméret
Szálak: 1
Szövési Nehézség: 7 / 14
Hatótáv: 1 méter
Hatóidő: 10 + szint perc
Hatás: Fadarabból tutajt teremt
Varázslási Nehézség: 4

 

Ez a varázslat arra való, hogy az Elementalista és útitársai folyókon és hasonló akadályokon átjuthassanak, anélkül, hogy kerülőt kellene tenniük, vagy vízi járműveket keresniük (nem is szólva a révész fizetségéről). A varázslathoz szükség van egy legalább akkora fadarabra, mint a varázsló alkarja, amit a varázslás idejére a vízbe kell dobni. Siker esetén a fadarab egy 3x3 méteres tutajjá nő. A jármű körönként az Akarat (vagy akaraterő) fokozatával egyenlő számú métert tesz meg. Ha 10 sérüléspontot okoznak neki, a tutaj elsüllyed.

A tutaj csak korlátozott súlyt bír el. Ehhez meg kell nézni, hogy a varázsló Akaraterő értékéhez mekkora teherbírás érték tartozik (mintha az Akaraterő lenne az Erő). Ennyit fog elbírni a tutaj is, anélkül, hogy elsüllyedne. A varázsló felhasználhat kifáradás pontokat is, minden pontért az Akaraterő értéke 2-vel nagyobbnak számít a tutaj teherbírása tekintetében.

 

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.