Az Erdő Palástja

Írta:  Sade és Telarus
  • Betűméret

Szálak: változó, 3-5
Szövési Nehézség: 6 / 13
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: Szint kör
Hatás: Akaraterő+Szálak száma (+3, +4, +5, lásd a leírásban)
Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

 

Az Erdő Palástja elrejti az Elementalistát, biztonságossá teszi a haladást a dús növényzetű vidékeken. A varázslat víz alatt, vizinövényekkel is működik.

Az Elementalista először a környezetében lévő három növényből szed össze darabokat, amiket a célpont ruházatába, páncéljára sző. Ha a célpont élő páncélt visel (bokorpáncél, élő kristály, vagy élő hajpáncél), akkor az Elementalista még egy szálat szőhet a varázslathoz. Ha a célpont élő pajzsot is hord, akkor ez is egy további szálat enged meg. Amint a varázsló minden szálat megszőtt, elmondja a varázslatot a célpontra, és megkéri a környező növényekben lakó szellemeket, hogy védjék meg a célpontot.

A varázsló egy Varázslás próbát tesz a célpont Varázsvédelme ellen. Ha a próba sikeres, akkor a növény darabok egy köpenyt alkotnak, ami karakter vállán tapad meg, és egészen a bokájáig ér le. A karakter testéből a területre jellemző növények nőnek ki, füvek, virágok, bokrok ágai, moha, gombák, és más növények. Ez a növénytakaró nem akadályozza a karaktert a mozgásban, vagy az Észlelés próbákban, de természetes álcával borítja be, ami elrejti őt a növényzetben.

A Hatás próba szálak számától függően Akaraterő +3 (3 szálnál) vagy +4 (4 szálnál) vagy +5 (5 szálnál), a próba eredmény lesz az Észlelés próbák célszáma, ha a célpontot szemmel akarják felfedezni.

Ha a célpontot olyan tűz alapú sebzés éri, ami meghaladja a célpont Sebhatárát, akkor a varázslat megtörik.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.