Gregor Hatalmas Kalapácsa

Írta:  Jochen M. Kaiser
  • Betűméret

Szálak: 2
Szövési Nehézség: 9 / 20
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: Szint + 3 kör
Hatás: Akaraterő + 9
Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

 

Gregor Hatalmas Kalapácsa egy illúzió. Anyagi összetevőként a varázslónak használnia kell egy darab fát, amely legalább 2 láb hosszú (egy husáng is megteszi), és amelyet a varázslat során megsemmisít. A varázsló átkokat mormol és varázslás közben behajlítja izmait - ha van -, csakúgy mint a harcosok csata közben. Ezután varázslattesztet végez a fadarab Mágikus Védelmén (ez általában 2, de erős mágikus területeken lehet több is, mint például a Véres Fa esetében), s ha a teszt sikeres, a fa egy hatalmas harci buzogánnyá változik (ami naaagyon kegyetlennek látszik a fején végigtáncoló pici, kék villámoknak köszönhetően).
Nyilván ez a buzogány olyan nagy, hogy csak két kézben lehet tartani, s a varázslónak erősen koncentrálnia kell a megtartásához. (Ez azt jelenti, hogy ha a varázsló másik varázslatot is használ, Gregor Hatalmas Kalapácsa eltűnik.) A Gregor Hatalmas Kalapácsával történő támadás közben a varázsló használhatja a Varázslás tálentumát a Közelharci fegyverek helyett, mivel a buzogányt (ami ugyebár hatalmas) többnyire szellemi utasításokkal irányítja.
A Hatás próba eredménye a buzogány sebzése (habár a sebzés illúziósebzésnek számít). A leütés, kitérés tesztek észleléspróbának minősülnek. Ha a varázsló távol kerül a kalapácstól (eldobja, lefegyverzik), a varázslat azonnal véget ér.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.