Nyugalom - Earthdawn.hu
Összes
1 Kör
11 Kör
2 Kör
3 Kör
4 Kör
5 Kör
6 Kör
7 Kör
8 Kör
 • A Bohóc Maszkja

  Szálak: 5
  Szövési Nehézség: 13 / 24
  Hatótáv: 60 méter
  Hatóidő: Szint + 5 perc
  Hatás: Akarat + 7
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme (lásd leírást)

   

   

  A varázslat képessé teszi az Illuzionistát, hogy irányítsa egy nagyobb csoport érzelmeit. A Varázslás próba a legmagasabb varázsvédelmű ellen lesz, plusz egy nehézség minden ember után. Ha sikerül, akkor hatást próbát dob, amit a Szociális Védelemmel kell összehasonlítani (pont úgy, ahogy a Varázslásnál - legmagasabb, plusz egy minden további után). Átlagos, vagy jó sikernél az Illuzionista közepes változást tud elérni - például enyhe depresszióból közönybe. Kitűnő sikernél nagyobb változást tud elérni - például közönyből heveny depresszióba taszíthatja őket. Rendkívüli sikernél az érzelem olyan lesz, amilyet a varázsló szeretne, akár a teljes örömből a vörös köd típusú agresszióra is fordíthatja őket.

 • A Sebek Beforrnak

  Szálak: 5
  Szövési Nehézség: 11 / 21
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: 5 perc
  Hatás: Eltűnteti a sebeket
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat egészség érzését kelti a célpontban, hogy úgy cselekedhessen, mintha nem lennének sebei. A varázslat az Illuzionista varázslás szintjének megfelelő számú Sebet tüntet el 5 percre, majd újra kell varázsolni a hatásért. Ez alatt az idő alatt az eltűnt Sebek nem módosítják a célpont fokozatait sem. A varázsló megérinti a célpont Sebeit mialatt varázsol. Olyan sikeres támadások, melyek új Sebet okoznak a célponton a varázslat tagadási próbái is egyben. A célpont nem csökkentheti a Varázsvédelmét ezzel a varázslattal szemben. A varázslatnak csak akkor vannak játéktechnikai hatásai,  ha a Sebekre vonatkozó opcionális szabályok érvényesek.

 • A természeti szükségletek figyelmen…

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 9 / 17
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Lásd leírást
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Az inspiráció bizonytalan. Amikor jön, nem akarsz semmit, ami megakadályozza, hogy a szavak az elmédből a papírra kerüljenek. Sajnos a Névadók teste éppoly megbízhatatlan, és gyakran szakítja félbe a múzsát. A varázslat ezt hivatott megakadályozni, bár használatát csak figyelmeztetésekkel ajánlom.

  Ha a Varázslás próba sikeres, az alany ideiglenesen figyelmen kívül hagyhatja az álmosságot, az éhséget, szomjúságot, illetve egyéb természeti szükségleteket.

  Ez nem azt jelenti, hogy nem kell enni, inni, vagy aludnia, csupán ezek kellemetlen mellékhatásait szünteti meg. Akik gyakran használják ezt a varázslatot anélkül, hogy törődnének a következményekkel, remekül érzik magukat amíg az alultápláltság, a kiszáradás, vagy az álmatlanság a sírba nem viszi őket.

 • Aszrálkép Álcázása

  Szálak: 4
  Szövési Nehézség: 14 / 17
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint + 3 óra
  Hatás: Megváltoztatja a célpont asztrálképének látványát
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

   

  Ez a varázslat egy illúzió, mely az asztráltérben jön létre és segítségével a varázsló megváltoztathatja a célpont asztrális megjelenését. A változtatás lehet radikális, de az illúzióképnek kb. az eredetivel azonos méretűnek kell lennie, tehát egy szélszerzet nem álcázhatja magát sárkánynak, aki asztrálisan szélszerzetnek mutatja magát. Ugyanakkor a varázslat megváltozathatja az általános megjelenést, magas körös adeptusokat tüntetve fel közönséges Névadóknak, vagy egy ács képét álcázva többdiszciplínás adeptusnak, vagy akár egy Rémet is elbújtathat az ács asztrálképe mögé.
  A varázslat nem működik élettelen célpontokra és az alapos vizsgálatnak sem áll ellen. Bármilyen asztrális érzékelő módszer használata a hamis kép ellen észlelés próbának számít. Az Illuzionista használhat vérmágiát, hogy a hatóidőt 1 év 1 napra meghosszabbítsa 2 pontnyi állandó sérülésért.

 • Azonos Arcok

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 9 / 18
  Hatótáv: 40 méter
  Hatóidő: Szint + 7 kör
  Hatás: Lásd leírást
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Az Illuzionista rámutat a célpontra, miközben az utolsó szálat szövi és egy meghatározott arcra koncentrál. Ha a Varázslás próba sikeres volt, a célpont mindenkin ugyanazt az arcot fogja látni, nem tudja egymástól megkülönböztetni a Névadókat. A varázslat a célpont figyelmét a megegyező arcokra kényszeríti, így ha ruhájuk, hangjuk, stb. alapján akarja megkülönböztetni a névadókat, érzékelés próbát kell tennie a varázslat észlelési célszáma ellen (19).

 • Fantomtáncos

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 8 / 16
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint perc
  Hatás: Akarat + 5
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Akkor álltam elő ezzel a varázslattal, amikor Gtal Osringi Ekuhni Az Igazság paródiája produkcióján dolgoztunk. Akadályozva lettem, a számtalan próbák egyike alatt a piruettem túl közel vitt a színpad széléhez, elestem, és kitörtem a lábam. A műsor nem várhatott, amíg meggyógyul a lábam, ezért találtam ki ezt a varázslatot.
  Sajnos nagy rohanás alatt készült, és bár mindig terveztem, hogy dolgozom rajta még, sosem tettem meg.

  A varázsló mozgatja a kezeit, mint egy táncos, amikor a szálat szövi. Ha a varázslat sikeres volt, az alany előtt egy csillogó illúzióalak jelenik meg. A varázslat csak humanoid névadót képes alkotni.

  A varázslónak koncentrálnia kell, hogy az illúziót táncra bírja . Ha a koncentrációt befejezi, a táncos újra és újra ismétli az addigi mozdulatokat, amíg a hatóidő le nem jár. A varázsló bármikor megtörheti a varázslatot. A hatás próba a táncos tánc próba eredményének számít. A táncos mozgásának csak a varázsló fantáziája, és a fantomtáncos faja szab határt.

 • Gregor Hatalmas Kalapácsa

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 9 / 20
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint + 3 kör
  Hatás: Akaraterő + 9
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Gregor Hatalmas Kalapácsa egy illúzió. Anyagi összetevőként a varázslónak használnia kell egy darab fát, amely legalább 2 láb hosszú (egy husáng is megteszi), és amelyet a varázslat során megsemmisít. A varázsló átkokat mormol és varázslás közben behajlítja izmait - ha van -, csakúgy mint a harcosok csata közben. Ezután varázslattesztet végez a fadarab Mágikus Védelmén (ez általában 2, de erős mágikus területeken lehet több is, mint például a Véres Fa esetében), s ha a teszt sikeres, a fa egy hatalmas harci buzogánnyá változik (ami naaagyon kegyetlennek látszik a fején végigtáncoló pici, kék villámoknak köszönhetően).
  Nyilván ez a buzogány olyan nagy, hogy csak két kézben lehet tartani, s a varázslónak erősen koncentrálnia kell a megtartásához. (Ez azt jelenti, hogy ha a varázsló másik varázslatot is használ, Gregor Hatalmas Kalapácsa eltűnik.) A Gregor Hatalmas Kalapácsával történő támadás közben a varázsló használhatja a Varázslás tálentumát a Közelharci fegyverek helyett, mivel a buzogányt (ami ugyebár hatalmas) többnyire szellemi utasításokkal irányítja.
  A Hatás próba eredménye a buzogány sebzése (habár a sebzés illúziósebzésnek számít). A leütés, kitérés tesztek észleléspróbának minősülnek. Ha a varázsló távol kerül a kalapácstól (eldobja, lefegyverzik), a varázslat azonnal véget ér.

 • Illúziósebek

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 9 / 16
  Hatótáv: 20 méter
  Hatóidő: 5 perc
  Hatás: Akarat + 5
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat segítségével az Illuzionista azt az érzést keltheti a célpontban, mintha lenne néhány Sebe, ily módon csökkentve a fokozatait. Mikor varázsol, a célpont úgy érzi, mintha darabokra tépnék a testét, és ha végignéz magán, láthatja az illúziósebeket felnyílni.

  Miközben a szálakat szövi, az Illuzionista végighúzza az ujjhegyeit a saját testén, majd varázsol. Siker esetén hatás próbát dob a célpont Varázsvédelme ellen. A Varázspáncél csökkenti a hatás próba eredményét. Minden sikerszint után egy illúziósebet kap a célpont. A felépülés próba a varázslat tagadásának próbája is. A varázslat maximum 5 percig aktív, utána a célpont felfedezi, hogy a Sebei csak illúziók. A varázslatnak csak akkor vannak játéktechnikai hatásai, ha a Sebekre vonatkozó opcionális szabályok érvényesek.

 • Ki a legszebb a…

  Szálak: 3
  Szövési Nehézség: 10 / 18
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Akarat + 3
  Varázslási Nehézség: 2

   

  Talán egyszer még újra dolgoznom kell azzal, aki ezt a varázslatot ihlette. Ezért talán jobb, ha kihagyom magát a történetét. Legyen elég annyi, hogy jól jött nekem. Kalandozóknak a tekintetükkel támadó szörnyek ellen jöhet jól.

  Ez a varázslat egy illúzió tükröt hoz létre. Bármilyen egyszerű formája lehet, területe a Varázslás tálentum szintjének harmada méter x méter lehet. Nincs súlya és minden próba ellene észlelési próbának számít. Alapból a tükör azt tükrözi vissza, ami előtte van. A varázsló csinálhat egy Hatás próbát bárkinek a Varázsvédelme ellen aki a tükörképét nézi. Egy átlagos siker az apró hibákat simítja el: kilógó tincsek, gyűrődések a ruhán, stb. Egy jó siker többet tehet: eltüntet szakadásokat a ruhában, kivilágosítja a horzsolásokat. Egy különösen jó siker még a legszakadtabb kalandozót is olyanná tudja festeni, mintha kész lenne köszönteni III. Valurus királyt az udvarában.

 • Köpeny

  Szálak: 5
  Szövési Nehézség: 13 / 20
  Hatótáv: Önmaga
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Elrejti a varázslót
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Ez a varázslat egyszerre elrejti a varázslót úgy, hogy se látni, se hallani, se érezni ne lehessen, valamint megnehezíti a mágikus úton történő felfedezését is. Ha a varázsló sikeresen végrehajt egy Varázslás próbát, utána hozzáteheti egy Akaraterő dobásának hatását Varázsvédelméhez, ezzel jelezve, hogy az észlelése nehezebb lett mindenki számára, aki közönséges érzékekkel vagy mágikus megérzéssel próbálja felderíteni helyzetét.

 • Nyugalom

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 10 / 18
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint perc
  Hatás: Lenyugtatja az alanyt
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  A színpadot az otthonomnak tekintem, de ez nem volt mindig így. Az első színészéveimben esténként sokszor volt úgy, hogy alig mertem kimenni, mert túl rémült voltam a szerepléshez. A gondolat, hogy színpadon lépjek fel, hogy az egész kaert szórakoztassam, megfagyasztotta a vért az ereimben.

  A Szenvedélyeknek hála megoldottam a problémát, és elkészítettem ezt a varázslatot.
  ... ám sosem használtam. Mire elég képzett lettem, hogy megírjam,

  rég túlléptem a félelmeimen.

  Amikor szövi a szálat, az Illuzionista mély levegőt vesz, ellazítja az izmait, megrázza magát. A Varázslás próba alatt az Illuzionista kifújja a levegőt, és megnyugszik.

  Ha a varázslás sikeres volt, az alanyt elönti a nyugalom a hatás sikerétől függően.

  Átlagos - izgalom
  Jó - felindulás
  Kiváló - talán az őrjöngést is lenyugtatja

  A mesélő adhat bónuszokat a szociális interakciókra.


  A varázslat megelőzésre is alkalmas, ha az alany hajlamos az őrjöngésre (tetemember, crojen, stb). Minden sikerszint +2t ad a célszámhoz, hogy beinduljon. Például egy jó siker esetén a tetemember csak akkor kattan be, ha a sebhatár +4et meghaladó sérülést kap.

 • Semmi sincs az ingujjamban

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 14
  Hatótáv: Önmaga
  Hatóidő: Szint + 1 perc
  Hatás: Lásd leírást
  Varázslási Nehézség: 2 (lásd leírást)

   

  Ez a varázslat megengedi az Illuzionistának, hogy egyszerű illúzórikus hatásokat  hozzon létre, mint egy kártyatrükk, vagy érmékkel játsszon az ujjain, amik szaporodnak, esetleg elővegyen valamit a néző füléből, stb. Ezzel a kis varázslattal egy karizmatikus varázsló érdekes hatásokat hozhat létre.

  Az Illuzionistának a saját Varázsvédelme ellen kell Varázslás próbát tennie (amit természetesen 2-re csökkenthet). Ha valaki megérzi a csalást, és át szeretne látni rajta, sikeres Akaraterő próbát kell dobniuk hetes célszám ellen. A varázslat Szint + 1 percig tart, vagy amíg a varázsló meg nem szakítja.

 • Táncoló Sárkány

  Kör: 8. Illuzionista és Szellemmágus

  Szálak: 4 / 4
  Szövési Nehézség: 9 / 12
  Hatótáv: 25 méter
  Hatóidő: Szint perc
  Hatás: Egy kétfejű illúziósárkány hoz létre
  Varázslási Nehézség: 10

   

  A Táncoló Sárkány varázslat segítségével a  varázsló létre tud hozni egy bonyolult, félig önálló illúziósárkányt, ami általában 10 méter hosszú és 6 méter magas (lehet kisebb is, vagy nagyobb is, ez az alap), tintafekete árnyék testtel. A varázslat alatt egy kezdetleges intelligenciájú szellem idéződik meg a sárkányba, így nem kell ott maradni, a 25 méter az a hatótáv ahol a sárkány a legelején megjelenhet.

  Támadni is tud, karmokkal és agyarakkal, akár több ellenfelet is, maximum a varázsló Varázslás tálentum fokozatának megfelelően (ez amúgy a támadásainak száma is). A sárkány támadása, és sebzése megegyezik a varázsló Akarat fokozatával.

  A Fizikai Védelme 10, és ha eltalálják, a sérülések látszani fognak rajta (szintén illuzióként), de ugye mivel illúzió nem sérül és soha nem is tud meghalni, kivéve a Mágia semlegesítés varázslattól, vagy a sikeres Tagadás próbától. A sikeres Tagadás próba csak az adott személynek tünteti el a sárkányt, de ha a többiek látják, hogy nincs semmi baja, és bizonygatja, hogy nincs is ott sárkány, akkor mások is +5 fokozatot kapnak a próbájukhoz.

 • Tenger Fenekén

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: 30 méter
  Hatóidő: Szint + 2 kör
  Hatás: Csökkenti a célpont leütési tartományát
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

   

  Ettől a varázslattól a célpontot könnyebb feldönteni. A varázsló lassan hullámzik jobbra-balra miközben varázsol, ezzel utánozva azt, mintha egy hajó fedélzetén állna. Ezután dob egy Varázslás próbát, aminek nehézsége a célpont Varázsvédelme. Ha sikeres a próba, a célpont leütési (Knockdown) tartománya a Sebhatár alá csökken, 2 + az átlagoson felüli sikerek számával. Egy kiváló siker így 2+2=4-gyel csökkentené. Ez azt jelenti, hogy a célpontot fellökhetik anélkül, hogy Sebet kapna. Égi Hajósok, Égi Rablók és Hajósok hozzászoktak a hajó érzéséhez, ezért a félmágia szintjüket hozzáadhatják az Erejükhöz. Minden leütés elleni Erő próba észlelési próbának is számít a varázslat ellen.


  Elusive Tenger Feneként varázsol Drimorilra, egy 3. körös Égi Rablóra 7-es Varázsvédelemmel. Elusive 14-et dob, ami Kiváló siker. Ezért Drimoril leütési tartománya 11-ről (ez a Sebhatára) 11-(2+2 (a kiváló siker))=7-re csökken. Ez azt jelenti, hogy Drimoril minden 7 és fölötti sérülésért dob leütés ellen, akkor is, ha nem kap Sebet. Mivel Égi Rabló, ezért 2-t (a félmágia szintje) hozzáadhat minden Erő próbához, hogy ellenálljon.

 • Üzenetküldés

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 6 / 14
  Hatótáv: Látótáv
  Hatóidő: Szint kör
  Hatás: Lásd leírást
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Needren Lannen Wiswell használta ezt a varázslatot Allen Varney: Vágyak Szelencéje című moduljában.

  A varázslat egy illúzió papírt hoz létre a célpont kezében, zsebében, erszényében, vagy bárhol a célpont testén. Az Illuzionistának látni kell a célpontot, és kicsi, gyors mozdulatokat kell tennie a levegőbe, mintha az üzenetet írná. Az üzenet pár mondat lehet csupán, a szavak száma a Varázslás fokozat tízszerese lehet. Ha a célpont nem hiszi el az illúziót, az rögtön eltűnik.

 • Zsákbamacska

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 11
  Hatótáv: 1 méter
  Hatóidő: Szint kör
  Hatás: Akarat szintnyi minusz a célpont Szociális Védelmére
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat segítségével az Illuzionista ideiglenesen lecsökkenti a célpont Szociális védelmét azzal, hogy meggyőzi róla, hogy minden titkát ismeri. Ha a Mesélő úgy gondolja, hogy az illetőnek nincsenek titkai, a varázslatnak nincs hatása. Amikor varázsol, az Illuzionista halk hangon arról duruzsol a célpont fülébe, hogy annak minden titkát milyen jól átlátja. Ha sikeres, a célpont ideges és izgatott lesz, a titkaira koncentrál, ahelyett, hogy a beszélgetés aktuális témájával foglalkozna, és az Illuzionista Akarat szintjének megfelelően csökken a Szociális védelme. A varázslat természetéből adódóan az Illuzionista egyszerre csak egy célpontot választhat. A varázslat nem hat Rémekre, rém-teremtményekre és érdekes hatásai lehetnek elmebeteg célpontokra.

Nyugalom

Írta:  Earthdawn Journal #9
 • Betűméret
Szálak: 2
Szövési Nehézség: 10 / 18
Hatótáv: 10 méter
Hatóidő: Szint perc
Hatás: Lenyugtatja az alanyt
Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

 

A színpadot az otthonomnak tekintem, de ez nem volt mindig így. Az első színészéveimben esténként sokszor volt úgy, hogy alig mertem kimenni, mert túl rémült voltam a szerepléshez. A gondolat, hogy színpadon lépjek fel, hogy az egész kaert szórakoztassam, megfagyasztotta a vért az ereimben.

A Szenvedélyeknek hála megoldottam a problémát, és elkészítettem ezt a varázslatot.
... ám sosem használtam. Mire elég képzett lettem, hogy megírjam,

rég túlléptem a félelmeimen.

Amikor szövi a szálat, az Illuzionista mély levegőt vesz, ellazítja az izmait, megrázza magát. A Varázslás próba alatt az Illuzionista kifújja a levegőt, és megnyugszik.

Ha a varázslás sikeres volt, az alanyt elönti a nyugalom a hatás sikerétől függően.

Átlagos - izgalom
Jó - felindulás
Kiváló - talán az őrjöngést is lenyugtatja

A mesélő adhat bónuszokat a szociális interakciókra.


A varázslat megelőzésre is alkalmas, ha az alany hajlamos az őrjöngésre (tetemember, crojen, stb). Minden sikerszint +2t ad a célszámhoz, hogy beinduljon. Például egy jó siker esetén a tetemember csak akkor kattan be, ha a sebhatár +4et meghaladó sérülést kap.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.