Város: Anghali G'Hosteren - Earthdawn.hu
Írta:  Earthdawn Journal #3
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Anghali G'Hosteren: A Változó Város

 

Bevezető

 

Tarliman gyorsan halad déli és keleti irányban, talán túlságosan is gyorsan. Jobban örültem volna egy Kratas-i úti beszámolónak.
-Merrox

 

Hát lehet őt hibáztatni azért, mert elkerülte azt a szörnyű helyet? Ha én lettem volna a helyében, én is így döntöttem volna.
-Jerriv Forrim

 

Anghali G’hosteren Dinganni nyelven ’Széllel Mozgó Gyűlekezőhely’-et jelent. Ha nem akarod, hogy Dinganni társaid jókat derüljenek rajtad, az aposztrófnál tarts egy kis szünetet, és a G és H hangot határozottan külön ejtsd ki. A név első része pedig Ang-hali, és nem pedig An-ghali. Ha Anghaliként mondod, nem fognak megverni érte, de elkönyvelnek, mint kívülállót.

 

A város eredetéről

Még a nomádok is összegyűlnek bizonyos helyeken, hogy kereskedhessenek. Századokkal ezelőtt a délnyugati síkságok nomád törzsei egy békés megállapodás keretében alapítottak egy semleges kereskedelmi találkozópontot, ahol főleg lóvásárokat, és hasonló idényjellegű összejöveteleket tartottak. Minden érintett fél küldött Mynbruje kvesztorokat, hogy együttesen oldják meg a törzsek közötti problémákat, és segítsenek az ott letelepedő embereknek. Így született Anghali G’Hosteren.

 

Aztán persze jött a Csapás. A kereskedőváros lakói a törzseik kaerjeibe vonultak vissza. Megállapodások születtek, hogy a veszély elmúltával újrakezdik a kereskedelmet. Az ismét felszínre került törzsek hamar rájöttek, hogy a világ gyökeresen megváltozott. A kaerbejáratok hozzávetőleges helyéből kiszámították, hogy merre lehetett a kereskedőváros. A folyó, ami azelőtt a város mellett folyt, eltűnt. Viszont a várostól nem messze találtak egy kisebb tavat, amit egy föld alatti vízforrás táplált. Partjain Anghali G’Hosteren ismét virágzásnak indult.

 

A város helye

Anghali G’Hosteren Barsaive délnyugati síkságainak közepén fekszik. Ha Kratasból jössz, állítsd a szextánson a PHI pontot Throálra, és kövesd Floranuus-t napkelténél. A város hat és fél nap lovon, és tíz nap gyalog. Vivane-ből állítsd szembe az E pontot Throállal, és kövesd Mynbruje-t délben. Az utazás huszonkét napot fog igénybe venni gyalogosan, míg lovon mindössze két hetet.

 


Előző 1/9 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.